Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Masatlı tek Ermeni köyü Vakıflı’da

Vali Mustafa Masatlı, Türkiye’nin

Vali Mustafa Masatlı, Türkiye’nin Tek ermeni köyüne sahip bölgesi olan Samandağ Vakıflı’ya gitti. Vali Masatlı köyde yurttaşlarla sohbet etti, isteklerini dinledi ve her sorunun üstesinden gelebileceklerinin altını çizerek yayınladığı kısa mesajında :”Biz Hatay’ın, Biz Türkiye’yiz” dedi.

Hatay Valiliği, Vali Masatlı’nın bölgedeki tarihi eserleri görmek üzere gittiği bölgede yaşanan gelişmeyi şöyle paylaştı:

“Musa Dağı eteklerinde yer alan Vakıflı Köyü’nde depremde hasar alan Ermeni Katolik Kilisesi ve Vakıfköy Müzesi’nde incelemelerde bulunan Valimiz Mustafa MASATLI, Kadın Kooperatifleri çalışma ofisini de ziyaret ederek köyde yapılan üretim çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Vali Masatlı’nın Vakıflı ziyaretiyle ilgili de şöyle denildi:
“Yüzyıllardır Geleneklerini Devam Ettiren Bir Köy: Vakıflı Köyü
Valimiz Mustafa MASATLI, Samandağ ilçemize bağlı Vakıflı Köyü ziyaret ederek köy sakinleri ile bir araya geldi. Köy meydanında gerçekleşen çay sohbetinde Valimiz, Devletimizin afet sonrası iyileşme sürecinde yaptığı çalışmaları anlatırken vatandaşlarımızın taleplerini de dinledi. Köy sakinlerimiz Devletimize şükranlarını iletti.” -Yusuf Cemil Karaçay-