Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atıksu arıtma tesisi onarıldı

Hatay İller Bankası tarafından

Hatay İller Bankası tarafından yürütülen “İskenderun Atıksu Arıtma Tesisi Onarımı ile Atıksu ve Yağmursuyu Terfi Merkezi İnşaat İşi” kapsamında gerçekleştirilen Biyolojik Arıtma Tesisi’nin pompalarının montajı başarıyla tamamlandı.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen bu çevre dostu projenin, Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki tesise, şehrin temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşam sunma amacını taşıdığı belirtildi.
Hatay’da vatandaşın uzun zamandır kahrını çektiği kötü kokulara son vermek amacıyla hayata geçirilen bu proje, İskenderun’un çevresel sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyor.
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, tesisin son haliyle ilgili incelemelerde bulunarak, “İskenderun’a ve çevresine hayırlı olmasını diliyoruz. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, şehirde yaşanan olumsuz koku sorunlarına kalıcı çözümler getirilecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.
550 milyon TL harcanarak tamamlanan atıksu arıtma tesisinin yanı sıra içmesuyu arıtma tesisinin de yenilenerek hizmete sunulduğunu belirten Milletvekili Abdulkadir Özel, yapılan yatırımların şehre önemli katkılar sağladığını ve şehir halkının sağlıklı bir çevrede yaşamasına olanak tanıdığını ifade etti.
Projelerin tamamlanmasıyla birlikte, İskenderun’un çevresel anlamda daha yaşanabilir bir kent haline geldiği vurgulanırken, İller Bankası ve DSİ’nin bu projelerdeki katkıları önemle belirtildi.
(Adil Yeşildağ)