Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay 4 gün çok sıcak olacak

SONRA 10 DERECELİK DÜŞÜŞ!..

Uzmanlar; ”Ani hava değişikliğine karşı bol bol C vitamini, Magnezyum, Çinko ve D vitamini takviyesi yapın” diyor.

SONRA 10 DERECELİK DÜŞÜŞ!.. Uzmanlar;

İklim uzmanları, dün başlayan sıcak havanın ilimiz ve bölgede 4 gün süreyle etkisini sürdüreceğini ardından mevsim normallerinin de altında bir soğuk haça kütlesinin etkisini göstereceğini bildirdi. Uzmanlar ani hava değişiklikleri nedeniyle grip salgınının baş gösterebileceğine dikkat çekiyor ve bolca C vitamini ile magnezyum, Çinko ve D vitamini takviyesi yapılmasını öneriyor.


İskenderun teknik Üniversitesi iklim değişikliği uygulama ve araştırma merkezi müdürü olan Prof. D. Abdulla Sakallı, Pazartesi’den itibaren kendini göstermesi beklenen ani hava soğumasına yönelik ”Hazırlıklı olun” başlığıyla şu bilgiyi paylaştı:
“Önümüzdeki dört gün boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin 7 ila 10 derece üstüne çıkacak. Bu durum beraberinde ciddi bir Grip salgını getirebilir. Metabolizmalar alt-üst olabilir.
Bu dönemlerde özellikle gıda takviyeleri almakta fayda vardır. Vücudunuza bol bol C vitamini, yeterince Magnezyum, Çinko ve D vitamini takviyesi yapın. İklim değişikliğinin en büyük etkilerinden biriside bu şekilde kendisini gösteriyor. İki gün soğuk 5 gün sıcak. Bu da biz insanları olduğu gibi bitkileri ve özellikle sokak hayvanlarını çok etkilemektedir. Onların aklimatizasyon mekanizması farklı çalışır. Bu gibi oynak hava hadiseleri bu canlıları ciddi düzeyde negatif anlamda etkilemektedir. Lütfen ama lütfen imkanı olan arkadaşlar sokaklarda belli yerlerde onlara barınma imkanı sağlayın ve mama bırakın. Bu dönemlerde araba kaputlarına ve altlarına çok girmeye çalışırlar onlara dikkat edelim.
Sıcak hava dalgası 4 Aralık’ta tepe noktasına ulaştıktan sonra ani bir soğuma evresine girecek ve mevsim normallerinin biraz altına inecek. Bu soğuma ile beraber 7,8,9 Aralık tarihlerinde Ülkemizin tamamına yakını yağışlı havanın etkisinde kalacak. Ama özellikle Ege ve Akdeniz bölgesi çok ama çok dikkatli olsun. Özellikle batı Akdeniz’de çok şiddetli fırtınalar olma ihtimali çok
yüksek. Tarih yaklaştıkça konu hakkında paylaşımlarım devam edecektir.” (Adil Yeşildağ)