Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Savaş’tan Kadın Haklarına destek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türk Kadını’nın seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yılını kutlayarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün kadın haklarına verdiği önemi vurguladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Başkan Savaş, yaptığı açıklamada, Türk Kadını’nın 89 yıl önce seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Atatürk’ün bu adımıyla Türk Kadını’na dünya genelinde örnek olduğunu ifade eden Savaş, “Eşitlik ve adalet anlayışıyla kadınların çalışma hayatında güçlenmesi ve gelişmesi için Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz” dedi.
Savaş, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü de anarak, kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması için mücadelelerinin önemine vurgu yaptı. Başkan, “Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta daha fazla söz sahibi olmaları, toplumumuzun gelişimi için büyük önem taşıyor. Bu anlamlı günde Türk Kadını’nın kazandığı hakları bir kez daha hatırlamak ve bu değerli mirası daha da ileriye taşımak için çaba göstermeliyiz” diye konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-