Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem sonrası bozulan bu yolu kim yapacak?

Antakya-Samandağ yolunun Hancağız kesiminde 6 Şubat depremiyle birlikte çökme oldu. Günde 20.000’in üzerinde aracın geçtiği yolda trafik 10 aydır tek şeritten yol veriliyor ve herhangi bir onarım yapılmıyor.

Antakya-Samandağ yolunun Hancağız kesiminde

Antakya, Defne ile Samandağ yolunun 10. Km’sinde 6 Şubat depreminde yaşanan yol çatlağı henüz onarılmadı.
Aradan 10 ay geçmesine rağmen, Tavla rampası olarak bilinen Hancağız bölgesindeki yol çökmesi nedeniyle trafik tek şeritten veriliyor. Günün bazı saatlerinde trafiğin tamamen tıkandığı yolda tek şeritten geçiş sürücüleri zorluyor. Hem zaman kaybı hem de sinirleri geren bir olay olması artık insanları çileden çıkardı. Sabah ve akşam mesai saatlerinin başlangıcı ile bitiminde oluşan trafik yoğunluğu ile bu yolu kullanmak sabrı sınıyor.
Antakya-Defne-Samandağ yolunda günde yaklaşık 20.000 aracın seyir yaptığı tahmin edilen bu yolda araçlar dur kalk şeklinde harekete zorlanıyor.
Deprem sonrası, seçim süreci ve sonrasında Vali, 3 ilçenin kaymakamları, milletvekilleri, AKP ve MHP’nin il ve ilçe başkanları bu yolu defalarca kullanmalarına muhtemelen aynı sıkıntıyı yaşamış olmalarına rağmen yolun bugüne kadar yapılmaması ise düşündürücü bir durum. Eğer Karayolları bu yolu 10 ay öncesinden yapsaydı, yolu kullanan araçların milli servet kaybından belki de daha az maliyetle sorunu çözebilirdi.
Karayolları’nın, sorumluluğundaki bu yol çökmesine duyarsızlığı Antakya, Defne ve Samandağ halkına burada yaşayan yaklaşık 800 bin kişiye saygısızlık değil mi? Vatandaşlar konunun bir an önce çözülmesini ve yolun onarılmasını istiyor. – Adil Yeşildağ-