Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara, hayat pahalılığı konusunda isyan etti

Ankara’dan İstanbul’a taşınan Bankacılık

Ankara’dan İstanbul’a taşınan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 400 uzman personeline hayat pahalılığı nedeniyle ek tazminat verilmesini öngören yeni bir torba yasada tartışma yaratıyor.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu düzenlemenin İstanbul’da yaşam koşullarının zor olduğu gerekçesiyle yapıldığını ancak aynı zorlukları çeken diğer memur ve emekçilere neden aynı düzenlemenin yapılmadığını sert bir dille eleştirdi.

Kara, “BDDK, uzmanlarına 45 bin lira tazminat verme kararı almış. Ancak aynı şehirde yaşayan diğer memurlar ve emekçiler için bu düzenleme neden yapılmıyor? Hayat pahalılığı ve kira yüksekliği sadece BDDK uzmanları için mi geçerli? Bu ayrımcılığa son verilmeli” dedi.

Milletvekili Kara, devletin kendi kurumları arasında bu tür bir ayrım yapmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bugün yoksulluk sınırı 45 bin liraya ulaşmış durumda. Eğer bir düzenleme yapılacaksa tüm memurlar ve emekçiler için yapılmalı, ayrımcılığa son verilmelidir” şeklinde konuştu.

CHP Hatay Milletvekili, memurların ve emekçilerin zaten derin bir yoksulluğa mahkum edildiğini ifade ederek, “Bir tarafı bu yoksulluğun içinden alalım, diğer tarafta nasıl yaşıyorsa yaşasın mı diyorsunuz? Devlet, kendi vatandaşları arasında bu tür ayrımcılıklara izin vermemelidir” dedi.

Yıldırım Kara, konuyla ilgili olarak gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması çağrısında bulunurken, BDDK’nın aldığı kararı kamuoyuyla paylaşarak şeffaf bir şekilde açıklamasını talep etti. – Adil Yeşildağ-