Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAK-İŞ: Asgari Ücrette Kaşık-Kepçe Oyunu Bıktırdı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yeni asgari ücret görüşmeleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan

Değirmenci, asgari ücrette devam eden kaşık-kepçe kısır döngüsüne dikkat çekerek, milyonlarca çalışanın geçim koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.
Değirmenci, yaptığı açıklamada, “Türkiye gerçeği ve geçim koşullarını göz önüne alan bir asgari ücret belirlenmesini istiyoruz” dedi. Özellikle pandemi sonrası yaşanan ekonomik zorlukları vurgulayan Değirmenci, beslenme, barınma, eğitim, ısınma, ulaşım ve sağlık gibi temel giderlere yapılan zamların asgari ücretin altında bir yaşam sürdürmeye zorladığını ifade etti.
Asgari ücretin sadece bireyin değil, dört kişilik bir ailenin geçim koşullarını da kapsaması gerektiğini belirten Değirmenci, bu doğrultuda yapılacak zammın milyonlarca aileyi etkileyeceğine dikkat çekti. Ayrıca, işletmelerin asgari ücret zammı sonrasında hemen ürün ve hizmet fiyatlarına zam yapma eğiliminde olduğunu söyledi ve bu durumun bir kısır döngü oluşturduğunu ifade etti.
Değirmenci, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısını eleştirerek, işçilerin tamamını temsil edecek bir komisyon yapısının oluşturulması gerektiğini savundu ve mevcut komisyonun yapısal değişikliklere ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Son olarak, asgari ücrette yaşanan erimenin önüne geçilmeden, yılda tek bir zamın sorunları çözemeyeceğine dikkat çeken Değirmenci, “Asgari ücrete iyi bir zam yap, fahiş zamlara dur de. Enflasyon canavarının başı ezildiğinde yılda bir kez yapılmasında bir sakınca yoktur” dedi.
Yeni asgari ücret belirleme çalışmaları 11 Aralık Pazartesi günü başlayacak ve işçi kesimi, bu görüşmelerden beklentilerini yüksek tutuyor. (Adil Yeşildağ)