Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Tebessüm‘ün Yeni Adı: Cem Özü

Röportaj: İlyas Yiğit Kendini

Röportaj: İlyas Yiğit

Kendini sosyal medya içerik üreticisi olarak tanımlayan sosyal medyanın genç ve sevilen yüzü Cem Özü ile bir söyleşi yaptık. Zonguldak’ta Üniversite eğitimine devam eden genç Fenomen, özellikle deprem sonrası yayınladığı kısa ve eğlenceli videolarla dikkatleri üstüne çekti. Antakya’ya aile ziyareti dolayısıyla gelen genç yetenek ile Antakya Gazetesi’nde bir araya geldik ve eğlenceli, sempatik, samimi, içten bir sohbet gerçekleştirdik.
Hatay’ın Defne ilçesi Hancağız Mahallesi’nde yaşayan Cem Özü 24 yaşında ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Turizm bölümünde okuyor. Cem Özü kendisini sosyal medya fenomeni olarak değil sosyal medya içerik üreticisi olarak tanımladığını ifade ediyor. Hancağız Mahallesi’nde ailesi ile beraber yaşadığını aktaran Cem Özü altı kardeşi olduğunu, kendisi ve bir abisi haricinde tüm kardeşlerinin evli olduğunu belirterek diğer kardeşlerinin annelerinin küçük yaşta vefat ettiğini söyledi. Babasının ikinci bir evlilik gerçekleştirdiğini anlatan Cem Özü kendisinin bu evlilikten doğan tek çocuk olduğunu belirtti. Ama bu sebepten dolayı kardeşleri ile arasında asla üvey, öz kardeş muhabbeti olmadığını ifade etti. Her koşulda birbirlerine destek çıkarak annelerine değer gösterdiklerini belirtti.

Lise Yıllarından sonra videolar çekmeye başladım

Lise yıllarından sonra video çekmeye başlayan Cem Özü, “video çekeyim insanlar beni görsün, toplum içinde ben buradayım demek isteyen biriydim” dedi. Bu işe ilk başladığında insanların yakın çevresinin onu desteklemediğini ama kendisinin video içerikleri üretmekten asla vazgeçmediğini anlatan Özü,” Arkadaşlarım hadi bir kahve içelim derken ben gidip video çekiyordum. Yeri geldi izlenmedi ya da az izlendim. İnsanlar genelde izlenmeyen videoları silerler ama ben bunu yapmadım, hep devam ettim” dedi.

Artık Kendimi Video İçerik Üreticisi Olarak Tanımlıyorum

Cem Özü, doğum gününden birkaç gün önce Hatay ile ilgili bir video çekti ve videoda kullandığı Arapça kelimenin kendisine 5 bin yeni takipçi kazandırdığını fark etti. Cem Özü “Çektiğim videodan sonra insanlar devam etmem için mesajlar atamaya başladı, normal şartlarda insanların kalbini kazanmak zordur, özellikle depremden sonra gittim bir video daha çektim. Onu da paylaştım 5 milyona yakın görüntülenme aldı. Bunun üzerine konseptimi değiştirme kararı aldım. Bu konseptle devam ettim diyerek yakın çevresi ve diğer içerik üreticilerinin ona hile yapıp yapmadığını sorduğunu, kendisinin ise tamamen doğal şekilde içerik üretip takipçilerin beğenisini kazanmaya çalıştığını anlattı.

Taha Duymaz Bana Çok Destek Oldu

Sosyal medya fenomeni olan ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Taha Duymaz’ın kendisine çok destek olduğunu belirten Cem Özü “O benim videolarımı paylaştı. Ben istemesem de kendi benim videolarımı paylaşarak bana destek oldu. Samimiyetime güveniyordu. Taha Duymaz ile ortak bir arkadaş çevremiz vardı. Sosyal medya içerik üretimi konusunda Taha Duymaz beni çok olumlu etkiledi.” şeklinde konuşarak Duymaz’a olan sevgisini ve özlemini dile getirdi.

Sarı Mikrofon Ekibindeyim

13 yıldır yaratıcı sokak röportajları yaparak gönülleri kazanan Sarı Mikrofon ’un da onu sürekli desteklediğini ve yaptığı işe inanarak omuz verdiğini aktaran Özü hala aktif şekilde Sarı mikrofon ekibinde olduğunu ifade ederek büyük katkıları olan bu aileye teşekkür etti.

Konseptim Hatay’ı Ön Planda Tutmak

Hatay’ı ön planda tutarak videolar çeken ve geldiği yeri unutmak istemediğini gazetemiz ile paylaşan Özü“ Hatay’ı ön planda tutmaya çalıştım. Bir gün Kıbrıs’a bir ailenin yanına davet edilip gittim. Orada da videolar çektim ama çektiğim videolarda Hatay’ı ön plana aldım. Örneğin Kıbrıs’ta çektiğim videonun adını ‘Hataylı Kıbrıs’ta’ şeklide paylaştım. Yine çok büyük ilgi gördü.” Dedi.
Deprem Felaketinin ardından yaptığı videoların izlenmesinde artış olduğunu, İnsanların deprem felaketinin ardından birçok şehre dağıldığını ve oradayken memleketlerinden bir şeyler görmek istediklerini de savunan Özü” İnsanlar depremden sonra birçok farklı şehre gitmeye başladı. Telefonu ellerine aldıklarında Hatay ile ilgili bir şey arıyorlardı, ben de hiçbir şeyi abartmadan aile ortamımı video olarak çektim ve izleyenler bu sıcaklığı hissetti. İnsanlar bana yorum ve mesajlar yazarak ‘sen de aile evimizin sıcaklığını gördük, Allah senden razı olsun’ dediler. Ben de bu insanların yüzünü bir nebze olsun güldürüyorsam ne mutlu bana dedim. İnsanlar için bir şeyler yapmak ve onlar mutlu olsun diye yeni videolar çekmek istedim”

Nenem Bana Etki Etti

Daha öncesinde de nenesi ile video çektiğini ancak nenesinin sesini hiç kullanmadığını söyleyen Cem Özü, günün birinde nenesi ile sesli bir video çektiğini, kurgu olmadan bunu yaptığını ve bunun kısa sürede çok beğenildiğini söyleyerek “Nenem ile sesli video çektikten kısa süre sonra beğeni ve geri dönüş aldım. İnsanlar nenem ile video çekmemi videolarda onun daha fazla olması gerektiğini söylediler, bu benim de hoşuma gitti ve ben de bunu devam ettirdim” şeklinde konuşarak nenesinin sosyal medya popülerliğine olan etkisini anlattı.

Hataylı kelimesini videolarına yazdığı için linç yediğini neşeli bir şekilde aktaran içerik üreticisi Özü, bazı insanların videoların başına ‘Hataylı’ yazılmasını istemediklerini belirterek “İnsanlar videolarımın başına Hataylı yazmamı istemediler, git Defne, Arsuz , Samandağ yaz, biz bu çatı altında değiliz diyerek eleştirdi ama ben her zaman olgunluk ile karşıladım. Bu nedenle linç yemek beni olumsuz etkiledi ancak beni beğenen başka insanlar benim yerime olumsuz eleştirilere yanıt verdiler. Bu da beni sevindirdi “ dedi.

Takipçilerime Dostum Diye Hitap Ediyorum

Takipçi demenin egolu görünebileceğini düşünerek takipçi yerine dostum demekten hoşlandığını belirten Cem Özü “Ben takipçilerime dostum diye hitap ederim, onlar benim dostlarım, Takipçi ego olarak görünebilir ama dostlar kelimesi bana daha samimi geliyor. Ben takipçilerimle her şeyi paylaşabilirim çünkü onlar beni bu şekilde kabul ettiler. Takipçilerim beni genelde ailecek izliyor ve bunu öğrendiğimde ben çok mutlu oluyorum” diyerek çektiği videoların günlük yaşantısının bir yansıması olduğunu, tamamen doğal şekilde bunu yaptığını söyledi. Günlük yaşamını kayda alan videolar çeken Özü, video bittikten sonra da aynı şekilde hayatına devam ettiğini ifade etti.


Şu anda okumakta olduğu turizm bölümüne ısınamayan ve tekrardan bir üniversite okumak isteyen Cem Özü’nün hedefi Radyo Televizyon bölümünde eğitim almak. Oyunculuk alanında da ilerlemek isteyen Özü, bu hedeflerini başaracağına inanıyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümünde eğitim almak isteyen genç yetenek Eskişehir’in tam bir öğrenci şehri olduğunu düşünüyor. Özü’nün idolü ise Reynmen adlı bir sosyal medya fenomeni.
Videolarına altyazı ekleyerek Arapça dilinin daha anlaşılır hale gelmesini sağlayan Cem Özü birçok insanın videolarını bu sayede rahatlıkla izlediğini düşünerek” Videolarıma altyazı eklemem etkileşimi arttırdı. Bunu da ilk yapan ben oldum. Altyazı eklememi de takipçilerimden gelen istek doğrultusunda gerçekleştirdim” dedi.
Cem Özü Tiktok platformunda da video üretmeye başladı, bu mecraya da girer girmez birçok takipçi kazandı. Tiktok mecrasında da içerik üretmeye devam edecek olan sevilen yüz Özü, bu sayede dünyanın birçok ülkesinden yeni takipçileri olacağını düşünüyor.

Cem Özü ile gerçekleştirdiğimiz bu neşeli sohbet sırasında biz de onun sihirli enerjisinden etkilendik. Genç bir yeteneğin özellikle depremden sonra Hataylıların yüzünü güldürdüğünü, bizlere neşe katarak tebessüm ettirdiğini gördük. Gurur duyulacak başarılı çalışmalara imza atan genç yetenek Cem Özü, kibarlığı ile de dikkat çekiyordu, zaten sohbetimizin sonunda da tüm sevenlerine, takipçilerine ve özellikle ailesine teşekkür etmeyi unutmadı.

Yolun açık olsun ‘tebessümün yeni adı’: Cem Özü.