Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Savaş’tan şehir planlaması yorumu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HRT Televizyonu’nda katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Savaş, şehir merkezindeki “Rezerv Alanı” ilan edilen bölgelerdeki hak teslimlerinin titizlikle yapılması ve şehrin tarihi, kültürel medeniyet birikimine uygun bir şehirleşme planının uygulanması gerektiğini vurguladı.
Savaş, yaşanmış mağduriyetlerin olduğu bölgelerde rant düşünülemeyeceğini belirterek, süreci yakından takip ettiklerini ve 126 akademisyenle birlikte aylardır şehrin tüm analizini tamamladıklarını ifade etti. Bu analizler sonucunda özellikle Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde ciddi riskleri azaltmak için dönüşüme ihtiyaç olan yerlerin tespit edildiğini açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirilen bu bölgelerle ilgili Başkan Savaş, “Kısa süre içerisinde Belediyemizin planlamasını yaptığı konut üretme çalışmaları ile ilgili kamuoyuna bilgi vereceğiz” dedi.
Ayrıca, şehirdeki dönüşüm ihtiyacına dikkat çeken Başkan, bu sürecin, Hatay’ın kültürel ve tarihi değerlerine uygun şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-