Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara’dan Rezerv Alan ilanına şeffaflık çağrısı!

CHP Hatay Milletvekili Nermin

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6306 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana gündemde olan rezerv alan ilanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kara, özellikle deprem bölgelerindeki konut inşaatının hızlandırılması amacıyla yapılan rezerv alan ilanının detaylarının şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanması gerektiğini vurgulayarak, devletin bu süreçteki rolünü ve vatandaşların beklentilerini ön plana çıkardı.

Milletvekili Kara, yaptığı açıklamada, “6306 sayılı yasa çıkarken, usul açısından bazı sıkıntıların olabileceğini düşünmüştük. Şimdi, devletin bu rezerv alan ilanını halka sarih, net ve şeffaf bir şekilde izah etmesi gerekiyor. Herkesin mülkiyet hakkı korunmalı; ancak, yıkılan yerlerle ilgili belirlenen koordinatların seçilme nedenleri açıkça ifade edilmelidir. Yurttaşlarımızın en temel beklentisi, depremden zarar gördükleri evlerinin yerine geçecek konutlara bir an önce ulaşmaktır. Bu süreçte devlet, vatandaşlarına garantör olmalı ve taahhütlerini net bir şekilde yerine getirmelidir.” dedi.

Devletin Taahhütleri İle Güvence Altında
Hatay CHP Milletvekili, devletin rezerv alan ilanı kapsamında vatandaşlara sağladığı güvenceleri de vurgulayarak, “Devlet, depremden sonra kaybedilen taşınmazlar için vatandaşlarına güvence veriyor. Ancak, bu güvencelerin detayları açıklanmalıdır. Kayıpların telafisi için vaat edilen tapu teslimatı ve anahtar teslimi gibi süreçlerin hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Rezerv Alan İlanının koordinatları neden belirlendi?
Son olarak Defne, Samandağ ve Antakya gibi bölgelerde tartışmalara neden olan rezerv alan ilanının koordinatlarına ilişkin belirsizliklere de değinen Milletvekili Kara, “Rezerv alan ilan edilirken neden bazı koordinatlar dahil edilirken bazıları dışarıda bırakıldı? Bu sorunun açıklığa kavuşturulması, demografik yapıya etkisi ve vatandaşların endişelerini gidermek açısından önemlidir. Hükümet, bu konuda şeffaf bir şekilde bilgi vermelidir.” ifadelerini kullandı.