Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİP Üyelerinden Can Atalay’a Destek

Türkiye İşçi Partisi (TİP)

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Eyüp İlçe Örgütü, milletvekili seçilen Can Atalay’ın hala hapiste tutulmasına tepki göstermek amacıyla Nurtepe Metro Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme, Proleter Devrimci Duruş, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi ve DEDEF gibi siyasi gruplar da destek verdi.
Eylemde TİP üyeleri, Can Atalay’a özgürlük talebini yüksek sesle dile getirirken, “Yargıtay darbesine izin vermeyeceğiz, Can Atalay’a özgürlük” pankartı taşıdılar. Eylem boyunca “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Halkın vekili Can Atalay’a özgürlük”, “Hatay halkı vekilini istiyor” gibi sloganlar atıldı.
Yapılan açıklamada, Can Atalay’ın seçimlere Yüksek Seçim Kurulu’nun şartlarını yerine getirerek girdiği, Meclis’te mazbatasını aldığı ve komisyonlara seçildiği belirtildi. Ancak, Atalay’ın AYM’nin serbest bırakılması yönündeki kararına rağmen Yargıtay’ın bu kararı tanımadığı ve tutukluluğunun devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Can Atalay’ın serbest bırakılmamasının en büyük sebebinin Gezi olaylarından duyulan korku olduğu vurgulandı.
Eylem sloganlarla sona ererken, destek veren diğer siyasi gruplar da Can Atalay’a desteklerini belirttiler. (Adil Yeşildağ)