Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİK’ten Deprem Bölgesine Müjde

Basın İlan Kurumu (BİK),

Basın İlan Kurumu (BİK), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilerinin halen devam etmesi nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yayımlanan süreli yayınlara yönelik alınan önlemlerin süresini 1 Mayıs 2024 tarihine kadar uzatma kararı aldı.

Gazete ve İnternet Haber Sitelerine Yeni Kriterler Getirildi

Bu karar çerçevesinde, bölgede yayın yapan gazetelerin asgari fiili satış miktarlarına, internet haber sitelerinin ise asgari ziyaretçi trafiğine ilişkin şartlar belirlendi. Belirtilen tarihe kadar bu kriterleri karşılamayan yayın organları, Basın İlan Kurumu tarafından alınan resmî ilan ve reklamlardan mahrum bırakılacak.

Basın Mensuplarına Yardım ve Borç Para Desteği

Toplantıda ayrıca, basının desteklenmesine yönelik faaliyetler de ele alındı. Buna göre, Basın İlan Kurumu, basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz borç para verme ve maddi yardımlar yapma faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, 28 basın mensubuna 6.000 Türk Lirası faizsiz ve geri ödemeli borç para yardımı yapılmasına karar verildi. – Adil Yeşildağ-