Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgür Özel’den asgari ücrete tepki

Özgür Özel açıklanan asgari

Özgür Özel açıklanan asgari ücret zammına ilişkin tepki gösterdi. Özel, Asgari ücretten çok bugün neyi satın aldığı ve seneye neyi satın alabileceği ile ilgilenmek lazım. Büyük bir kandırmacayla karşı karşıyayız, diyerek tepkisini gösterdi Özgür Özel’in asgari ücret zammına ilişkin tepkisini ortaya koyduğu konuşma şu şekilde ; “Asgari ücretten çok bugün neyi satın aldığı ve seneye neyi satın alabileceği ile ilgilenmek lazım. Büyük bir kandırmacayla karşı karşıyayız. Verilen zam son 6 aydaki enflasyonu telafi eden bir zamdır. Önümüzdeki bir yıl enflasyon ve hayat pahalılığı ne olacak?
Asgari ücret komisyonu yasal bir komisyondur. Yasayla kurulduğu için yasamanın verdiği bir karardır bu. Yürütmenin başının yasamanın görevlendirdiği bir komisyonu ayağına çağırması onlarla müzakereyi bir siyasi merkezinin genel merkezinde sürdürmesi ve daha sonra da açıklamanın bu şekilde yapılması o komisyonun tarafsızlığına TBMM’nin yüklediği işleve tamamen gölge düşürmüştür. Ayrıca Erdoğan komisyonu kendi siyasi çalışması araçsallandırmıştır.
Komisyonu siyasetine alet etmektedir. Yaptığı işle kurumları yıpratmıştır. Artık bundan sonra asgari ücret komisyonunu kimse ciddiye almaz çünkü özgürce çalışıp kendi önerisini ortaya koyup bunu da yürütmeye karşı o masanın ortak talebi olarak söylemesi gerekirken yürütmenin başının emrine girmiştir. Zihniyet aynı zihniyettir. Hakim savcıların kura törenini yürütmenin külliyesinde yapmakla asgari ücret komisyonunu adalet ve kalkınma partisine çağırmak hepsi aynı şeydir. Ben varım kurallar yok, ben varım kurumlar yok anlayışıdır. Dünyanın bütün zengin ülkeleri kurumlar ve kurallarla yönetiliyor. Dünyanın bütün fakir halkları başlarında kurumları ve kuralları yok sayan tek adamlarca yönetiliyor. “dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-