Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Babacan’dan Can Atalay kararına sert tepki 

DEVA Partisi Genel Başkanı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği karara sert tepki gösterdi. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen hak ihlali kararını yok sayarak dosyayı Yargıtay’a geri göndermişti.

Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin kurucu senedi, yapılan her işlemin dayanağı olan Anayasa’yı tanımayanlar büyük bir hukuk darbesine imza atıyor” ifadelerini kullandı. Anayasa Mahkemesi kararının hukuk devleti ilkesine uygun olarak uygulanması gerektiğini vurgulayan Babacan, AK Parti içindeki “makul” insanlara seslenerek, onları dönüşü olmayan karanlık dehlizlere sürüklenmemeleri konusunda uyardı.
Babacan, açıklamasında ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti iddiasının gereği olarak Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması şart olduğunu belirtti. AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Babacan, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmamasının ülkenin beka sorunu haline geldiğini ifade etti.

DEVA Partisi lideri, demokratik değerlere vurgu yaparak, “Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz” dedi ve Türkiye’nin 100 yılı aşan demokrasisini koruma çağrısında bulundu. Son olarak, AK Parti’ye Anayasa’nın gereğini yerine getirme çağrısı yaparak, Anayasa Mahkemesi kararını derhal uygulamalarını istedi. -Adil Yeşildağ-