Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnsan tacirlerine darbe: 80 Tutuklu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzenlenen Kalkan-7 operasyonları kapsamında 27 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile birlikte 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yılın ilk dört gününde 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda, insan tacirlerine karşı kararlı bir tutum sergilendiğini vurgulayan Yerlikaya, “Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Yerlikaya, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 27 ilde jandarma, polis ve sahil güvenliği ekipleri tarafından 57 farklı noktada operasyon düzenlendiğini ifade etti.

Yapılan operasyonlarda, 80 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını belirten Yerlikaya, bu kişilerden 6’sının tutuklandığını, 4’ünün ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını aktardı. Diğer şüphelilerin adli işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı, göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve bu yöndeki çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti. -Adil Yeşildağ-