Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Armutlu’daki imar çalışmalarında güvenlik zaafı

Armutlu Mahallesi’nde yıkım çalışmaları

Armutlu Mahallesi’nde yıkım çalışmaları tedbirsiz şekilde devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından en büyük yıkımı alan Armutlu mahallesinde Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden imar çalışmaları başladı.

Yeniden rezerv konusu ile gündeme gelen ve Bakanlığın kimseye mağdur etmeden çalışmalarını sürdüreceğini açıkladığı Armutlu ‘da hummalı şekilde inşaat çalışmaları devam ediyor. Ancak devam eden çalışmalarda güvenlik eksikliği gözle görülüyor. Birçok iş makinesinin sağlı sollu şekilde çalışmalarına devam ederken trafikte bir yandan akmaya devam ediyor. Azımsanmayacak şekilde trafiğin işlediği mahallede iş makineleri bir tehdit oluşturuyor. Ağır iş makinelerinin ve birçok kamyonun bulunduğu bölgede tarifte akan araçlar için kaza riskine davetiye çıkarıyor.

Yıkılmayan binalarda tehdit

Armutlu’da devam eden inşaat çalışmaları kapsamında bölgede halen yıkılmayan apartmanlarda dikkat çekiyor. Birçok iş makinesinin çalıştığı bölgede az hasarlı olarak gösterilen apartmanların iş makinelerinin vuruş darbelerinde yıkılma ihtimali bulunuyor. O kadar iş makinesinin ve akan trafikte araçların yer altında oluşturduğu sismik dalgalar bölgede bulunan ve yıkılmayan binaların çökmesi için tehdit oluşturuyor.