Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleceğe adım: Robotik kodlama

Depremzede öğrencilere ‘Robotik Kodlama’

Depremzede öğrencilere ‘Robotik Kodlama’ atölyeleri açıldı. Teknolojiyle buluşmaları hedefleniyor. İskenderun ilçesinde yaşanan depremin ardından, öğrencilere teknoloji odaklı eğitim imkânı sunmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir dernek arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Hanife Uysal Ortaokulu’nda ‘Robotik Kodlama’ ve ‘Üretim Becerileri’ atölyeleri açıldı. Geleceği Kodluyoruz H2O Projesi kapsamında gerçekleştirilen açılış törenine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve dernek üyeleri katıldı.
Depremin etkilediği bölgedeki öğrencilerin teknoloji ile daha yakından tanışmalarını sağlamayı hedefleyen bu atölyelerde öğrencilere, ‘Robotik Kodlama’ ve ‘Üretim Becerileri’ alanlarında eğitim verilecek. Açılış programında konuşan İskenderun Kaymakamı Demiryürek, atölyelerin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu adımın normal hayata dönüşlerini simgelediğini belirtti.
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Hanife Uysal Ortaokulu’nda gerçekleşen açılış töreninde, atölyelerde eğitim alacak öğrencilere öğretmenler tarafından verilecek derslerin başlayacağı belirtildi. İskenderun Kaymakamı, organizasyonun, atölyelerin sadece bir okulda değil, daha geniş bir perspektifle düzenlenmesini memnuniyetle karşıladığını vurgulayarak, “Bu organizasyonda sizinle birlikte olmaktan çok memnunum” dedi (Yusuf Cemil Karaçay)