Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremin gölgesinde hayvanlara umut oldu

Hatay’ın deprem felaketi sonrasında

Hatay’ın deprem felaketi sonrasında enkaza dönen Antakya ilçesinde, sokak hayvanlarına yardımlarıyla öne çıkan Hakan Yavuz, umut kaynağı oldu. Şehirdeki enkazın ortasında kalmış 200’den fazla kediye mama dağıtan Yavuz, depremin ardından terk edilen kentte yaşayan sokak hayvanlarına destek oluyor.

Antakya’nın adeta yerle bir olduğu bu zorlu dönemde, insanların kenti terk etmesiyle birlikte sokak hayvanları da açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalmıştı. Hakan Yavuz, depremin hemen ardından kente dönerek sokak hayvanları için umut kaynağı oldu. Yaklaşık 200 kediye mama dağıtan Yavuz, şehrin sokaklarını tek tek gezip, hayvanların temel ihtiyaçlarını karşılıyor.
Hakan Yavuz, şehir merkezinde ayakta kalan binaların yok denecek kadar az olduğunu belirterek, sokak hayvanlarının yağmurdan kaçacak bir çatı bile bulamadığını vurguladı. “Antakya’dan ailemi gönderdim. Herkes gitti, ben kaldım. Sokak hayvanlarını yalnız bırakmak istemedim. Sokak hayvanları insanlara ihtiyaç duyuyor. Onlar her anlamda zor durumda. Yağmur yağdığında kafalarını sokacak bir yerleri yok. Büyük bir trajedi. İnsanları belki kurtaramadık, ama bu şehri paylaştığımız canları kurtarabiliriz” şeklinde konuştu.
Yavuz, depremin üçüncü gününden itibaren sokak hayvanlarına mama dağıtmaya başladığını ifade ederek, “Günde en az 4 veya 5 farklı noktada hayvanlara yardım ediyorum. Arabayla seyahat ederken de doğaçlama olarak yardım yapıyorum. Her gün en az 200 kediye mama veriyorum ve bunun yanı sıra köpekler, kuşlar ve kumrular da dahil olmak üzere diğer canlılara da yardım ediyorum. Elimden geldiğince bu işi sürdürmeye çalışıyorum. Ayrıca, insanları da sokak hayvanlarına duyarlı olmaya davet ediyorum. Depremin üçüncü gününden bu yana besleme çalışmalarına devam ediyorum ve bu rutini hiç aksatmadan sürdürmeyi planlıyorum. Bu çabamızın bir parçası olarak kendi hayatlarımdan da fedakarlık yapıyorum” dedi. -Yusuf Cemil Karaçay-