Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem enkazından sanat yarattı

Hatay’da yaşanan depremin ardından,

Hatay’da yaşanan depremin ardından, yıkılan evlerin enkazından toplanan ahşap parçalar, iş insanı Ayhan Kara tarafından ilginç bir sanat eserine dönüştürüldü. Kahramanmaraş merkezli depremlerin Hatay’da büyük yıkıma neden olduğu felakette, Antakya ilçesinde bulunan tarihi ahşap evler de zarar gördü.

Antakya’da çeşitli sektörlerde çalışmalar yürüten iş insanı Ayhan Kara, deprem sonrasında enkaz alanında topladığı 5 bine yakın ahşap parçayı ofisinin tavan döşemesinde kullanarak dikkat çeken bir sanat eseri ortaya çıkardı. Kara, arkadaşlarının da desteğiyle hummalı bir çalışma sürecinde 500 enkazdan topladığı ahşap parçaları 5 haftada tavana döşeyerek özgün bir eser oluşturdu.


Depremin hemen ardından şehri terk etmeyen Ayhan Kara, enkaz alanında bulduğu ilk ahşap parçasını ofisine getirdiğini belirterek, “Depremin ardından ayakta durmaya çalıştım, şehri asrın felaketinin ilk saniyesinden itibaren hiç terk etmedim. Enkazda bulduğum ahşap parçayı masama bıraktım. Tarihi Antakya evlerinin birinden çıkma bir parçaydı. Masamda durdu bir süre aynı zamanda asma tavan çökmüştü. İlk etapta beton olarak bırakmak istedim, deprem için hatıra olsun istedim. Sonra aklıma ahşap parçası geldi ve ilginç dururdu dedim. Hayal ettim ondan sonra da olabilir dedim” dedi.

Antakya ilçesindeki tarihi evlerin enkazından topladığı ahşap parçaların bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan sanat eseri hem depremzedelere hem de şehre moral oldu. Ayhan Kara, projenin her ahşap parçanın kendi acısını taşıdığını ve bir anlam ifade ettiğini söyleyerek, “500’e yakın evden 5 bine yakın parça var burada. Arkadaşlarla birlikte topladık ve tavanı döşemek 5 hafta sürdü. Biz 5 hafta boyunca alandan enkaz içerisinden ahşap topladık, sürekli sahadaydık” diye konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-