Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivas’ta yaptığı “Gaf”ı Samsun’da düzeltti!

İYİ Parti Genel Başkanı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas’ta partisinin il başkanlığını ziyarette yaptığı “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” açıklamasını  düzeltti.

Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaretinde Sivas’ta yaptığı konuşmanın ardından 90’lı yıllardaki siyasi cinayetlerin hatırlatılması sorulan Akşener şu yanıtı verdi:

“Sinan Ateş’in katledilmesiyle ilgili mertlik ve cinayet sözünü kullandım. Orada da “bizim geçmişimizde” dedim. Biz ve geçmiş dediğiniz zaman, öğrencilik yıllarımız yani 1970’li yıllar akla gelir. O zaman bu tür işler oldu. Cinayet kötü bir şey. Onu övmek mümkün değil. Cinayet acı bir şey. Onun yanında durmak mümkün değil” dedi. Türkiye’nin, namertliği sistem haline getirmiş bir terör örgütü ile karşı karşıya olduğunu belirten Akşener, “Namertliği huy edinmişler, yol edinmişler birden bire topa girip büyük bir linç başlattılar. Bu iş Avrupa’dan bile devam etti. Evet bunlar namert. Naz bebeğin katledilmesi namertliktir. Aybüke öğretmenin katledilmesi namertliktir. Fethi Sekin’in katledilmesi namertliktir. Fırat Çakıroğlu’nun katledilmesi namertliktir. Yasin Börü’nün katledilmesi namertliktir.”

Ne olmuştu

İYİ Parti lideri Meral Akşener Sivas’ta “Sinan Ateş’i torbacılar öldürdü, katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” diye açıklama yapmıştı. Bu açıklamaya toplumun her kesiminden tepki geldi. (Haber Merkezi)