Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biz O’nun seviyesine inemeyiz!

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Çankaya Belediyesi’nin onarımını yaptığı Abidinpaşa Köşkünü hizmete açtı. Önceki Genel Başkan Kemal kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da hazır bulunduğu törende konuşan Özel “efendi” sözüyle kendisini küçümseyen Erdoğan’a “Bula bula Özgür Efendi” demeyi uygun bulmuş. Biz efendiyiz O’nun seviyesine inemeyiz”  diye yanıt verdi.

Törenin ardından gazetecilerin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için ‘Özgür efendi’ dediğinin anımsatılması üzerine Özgür Özel, “Bu kadar düşük bir emekli maaşıyla, bu kadar yoksullukla baş başayken o bana ne lakap takacağını düşünüyor. Düşündü düşündü, ‘Özgür Efendi’ demeyi uygun görmüş. Efendi demek kötü bir şey değil. Aylarca düşünüp düşünüp de bana, söyleyebilecek söz olarak ‘efendi’ lakabını bulduysa bu bizim efendiliğimizdendir. Onun seviyesine inmem. Ama o bir şey söyleyecekse, emeklilere bir şey söylesin. Önce şu 10 bin lirayı, asgari ücret seviyesine çıkarsın; 17 bin 2 lira asgari ücret seviyesi en düşük emekli maaşı olsun. Ondan sora kendisine cevap vereceğim.”dedi.

Çankaya’da aslına uygun olarak restore edilen Abidinpaşa Köşkü, teknolojik donanımlı bir müzeye dönüştürüldü. Abidinpaşa Köşkü Millî Mücadele Müzesi’nin açılışı; Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde bugün yapıldı. Açılış törenine; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin, Gamze Taşcıer, Zeliha Aksaz Şahbaz, Gül Çiftçi ve Koza Yardımcı, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, milletvekilleri ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Çankaya Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi açılış törenine katıldı. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Özel törende konuşmasında göç alan kentler, ilçelerin büyük bölümünün CHP’nin yönetiminde olduğunu anımsatarak  şunları söyledi:

“İnsanların göç edip ayrılmak istediği yerleri başkaları yönetiyor. Peki herkesi Çankaya’ya getirebilir miyiz? Herkesi Yenimahalleli yapabilir miyiz? Herkes Karşıyaka’da, Kadıköy’de oturabilir mi? Olmaz. Ama 31 Mart seçimlerinde, eğer CHP belediyelerine oy verirseniz böyle halkçı belediye başkanları ve bu kadar güzel hizmetler sizin beldenize, ilçenize şehrinize gelebilir. Onun için de yapılması gereken CHP’nin belediyecilik anlayışına sahip olacak olan belediye başkan adaylarımıza Anadolu’nun dört bir yanında 976 ilçede 81 ilde oy vermektir. Biz her birisiyle gurur duyuyoruz. Bütün adaylarımıza kefiliz. Ayrıca ilk kez CHP’li olacak belediyeler mevcut başkanlarımızın deneyimlerinden yararlanacaklar. Kardeş belediye uygulamalarından yararlanacaklar. CHP’nin Avrupa’daki, dünyadaki siyasi akrabalarının yönettiği kentlerle kardeş belediyeler olacaklar. O kentler, çok kısa zamanda CHP’nin yönettiği bu güzel kentlere benzemeye başlayacak.

Abidinpaşa kimdir;

Arnavut asıllı olan Abidin Paşa 1843 yılında Preveze’de doğdu.  Devlet hizmetine girdikten sonra doğduğu yer olan Preveze’nin mutasarrıflığına getirildi. Tekfurdağı, Varna, Sofya, Mamüret’ül Aziz ve Diyâr-i Bekr’de görev yaptı. Rumeli Beylerbeyi oldu. Sivas Valisi ve sonra da Selanik Valisi oldu. 1880 yılında kısa bir süre Hariciye Nazırlığı yaptı. Daha sonra Adana (1880), Sivas (1884), Ankara (1885) ve Cezayir-i Bahr-i Sefid (1894) Vâliliklerinde bulundu. Ankara’da görev yaptığı uzun yıllar ( 1886-1894) boyunca önemli işler başarmıştır. Özellikle Ankara’ya içme suyu getirmesi, yol yapımına önem vermesi, okul açtırması gibi hizmetlerinin yanı sıra güvenliği sağlayarak tarım  ve ticaretin gelişmesine yönelik önlemler alması oldukça dikkat çekici işler yaptı.

Arnavutça ve Türkçe hâricinde Arapça, Farsça, Fransızca ve Yunanca bilen Abidin Paşa’nın yazar olarak en önemli eseri Mevlânâ’nın Mesnevi’sinin Osmanlıca tercümesi olan Tercüme ve Şerh-i Mesnevî-i Şerif adlı eseridir. (Haber Merkezi)