Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddet çözüm olarak savunulamaz!

DEVA Partisi Genel Başkanı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır’da Kulp Kaymakamının Cuma hutbesinde şehitlere dua bölümünü okumayan imama uyguladığı iddia edilen şiddete ve bunu savunan MHP lideri Bahçeli’yi eleştirdi

Konya’da basın toplantısı düzenleyen Babacan “Bütün Türkiye’de, devlet sisteminde, yönetimde olanlara ve mülki idare amirlerimize de seslenmek istiyorum. Ve çoğunu bildiğim, değer verdiğim arkadaşlardır bunlar, ama onlara seslenmek istiyorum. Ara ara bu virüs bulaşıyor ya herkese, aman bu virüslere kapılmasınlar diye seslenmek istiyorum. Devlet her daim hukuk içerisinde hareket eder. Devlet, hukuku çiğneyenlere karşı mücadelesini hukuk içinde kalarak verir. Şu anda ülkemizin başındaki en önemli beladır hukuku yok saymak. İşte, Filistin mitinginden sonraki yumruk hadisesi, değil mi? Ne oldu? Mitinge katılan bir vatandaşımız bir gencin yumruklu saldırısına uğradı. Ya yumruklu saldırıyı öven övene, kuyruğa dizildiler methetmek için. En son yaşanan bir mülki idare amiriyle bir imam arasındaki şiddet iddiaları. İddialar henüz soruşturma aşamasında iken, konu henüz kavuşmamış iken, şiddeti öven, şiddeti teşvik eden açıklamalar arka arkaya geliyor ya. İnanılır gibi değil. Şiddeti çözüm olarak sunan zihniyet, despot zihniyettir. Bu zihniyet, başörtülü olduğu için meclisten vekil kovan, meclise girebilmesi için kadınlara başını açtıran zihniyettir, farklı değildir bakın. Gece vakti bir vekilin evine baskına giden zamanının DGM savcılarının zihniyetidir bu zihniyet. Bu zihniyet, 22 yıl önce bu toprakların en derinine defnetmeye çalıştığımız bir zihniyettir. Ama bu zihniyet tekrar hortladı bu ülkede. Ve bizzat Sayın Erdoğan’ın himayesinde bu zihniyet zemin buluyor.”dedi.

“Konya’da tarımı kaybedersek, Türkiye’de tarımı kaybederiz”

Babacan gıda enflasyonun düşürülmesi için çiftçinin desteklenmesi gerektiğini belirterek şunlaır söyledi:

“Konya’da tarımı kaybedersek, Türkiye’de tarımı kaybederiz. Hep söylüyoruz: Gıda enflasyonunu düşürmek istiyorsanız çiftçimizin maliyetini aşağı düşüreceksiniz; gübre desteği vereceksiniz, tohum desteği vereceksiniz, çiftçimize elektriği, mazotu daha uygun şartlarda, daha uygun fiyatlarla vereceksiniz, ancak bu öyle olur. Aynı zamanda su, çok önemli. Bakın, sulama projeleri bizim önceliğimiz. Konya’nın kuraklaşmasına izin veremeyiz. Çünkü şunu biliyoruz ki, suyla toprak buluştuğu anda verim katlıyor.

Hayvancılarımız şu anda işi bırakıyor. Ne yapıyorlar? Bir hayvanını kesiyor, onun parasıyla diğer hayvanlara yem alıyor, böyle çark döner mi? Neler oluyor, Türkiye’de hayvan popülasyonu hızla azalıyor. Büyük baş hayvan da küçük baş hayvan sayımız da azalıyor. Gerekli destek verilmiyor, maliyetler artmış durumda. Hayvancılık maliyetlerini düşürmek şart. Yerel yönetimlerde çiftçiye, üreticiye destek vermek şart.” (Haber Merkezi)