Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otoyol projesinde çevre katliamı iddiaları

Hatay’da hayata geçirilmesi planlanan

Hatay’da hayata geçirilmesi planlanan 42 kilometrelik otoyol projesi, çevresel felaketin habercisi olarak gündeme oturdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın projeye onay vermesine rağmen, ortaya çıkan verilere göre 225 bin 565 ağacın kesileceği belirtildi. Bu çevre katliamına karşı bölge halkı ve çevre savunucuları tarafından bir imza kampanyası başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sisteminde yer alan bilgiye göre, proje için yapılan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu sonuçlandı. Ancak, projenin toplantısında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği görüşte, “Mahallinde yapılan inceleme neticesinde 225 bin 565 adet ağaç kesileceği tespit edildiğinden bu kısmın yeniden düzenlenmesi” ifadeleriyle çevre felaketi daha net bir şekilde ortaya çıktı.

Projenin ÇED dosyasında 50 bin ağacın kesileceği belirtilmiş, ancak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görüşü bu sayının çok daha fazla olduğunu gösterdi. Bakanlık, projenin yeniden düzenlenmesini ve Orman Kanunu kapsamında gerekli izinlerin alınmasını talep etti.

Çevre savunucuları ve bölge halkı, bu çevresel felakete karşı seslerini duyurmak ve ağaç katliamını önlemek adına bir imza kampanyası başlattı. “Rantlarınız için zeytinliklerimizi katletmenizi istemiyoruz! Hatay’ın gerçek sorunlarıyla ilgilenin!” çağrısıyla başlatılan kampanya, bölgedeki doğal yaşamın ve ekosistemin korunması için destek bekliyor. – Adil Yeşildağ-