Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pek çok il kara teslim oldu

Bazı illerde yollar tamamen ulaşıma kapanırken, diğer yerlerde ise yolda kalan araçlar uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Bazı illerde yollar tamamen

Pek çok il, yoğun kar yağışı nedeniyle beyaz bir örtüyle kaplandı, ve birçok yerde ulaşım aksamalarına neden oldu. Bazı illerde yollar tamamen ulaşıma kapanırken, diğer yerlerde ise yolda kalan araçlar uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Giresun ve Rize: 93 Köy Ulaşıma Kapalı
Giresun ve Rize’de kar yağışı nedeniyle ulaşım büyük ölçüde engellendi. Giresun Valiliği’nden alınan bilgilere göre, kar dolayısıyla Dereli’de 22, Bulancak’ta 20, Çamoluk’ta 7, Yağlıdere’de 6, Çanakçı’da 4, Espiye ve Keşap’ta ise 1’er olmak üzere toplamda 61 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bolu: Yoğun Kar Yağışı Anadolu Otoyolu’nu Etkiledi
Bolu’da dün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, yüksek kesimlerde etkili oldu. Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde devam eden kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bölgede görüş mesafesi yer yer 40 metreye kadar düşerken, karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan: Tipi ve Kar Nedeniyle Zorlu Yol Koşulları
Erzincan’da gece saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı ve tipi, Erzincan-Sivas kara yolu Kızıldağ Geçidinde ağır tonajlı araçların ilerlemesini güçleştirdi. Karayolları ekipleri, güzergâhta kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolun açılmasını sağlamaya çalışıyor.

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş: 1444 Yerleşim Birimine Ulaşım Kapalı
Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle toplamda 1444 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Hakkari’de dün gece etkisini artıran kar nedeniyle 355 köy ve mezranın yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Zonguldak: Batı Karadeniz’de Kar Uyarıları
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Batı Karadeniz’de kar uyarılarının ardından Zonguldak’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Devrek-Ankara yolunda gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu ve sürücüler zor anlar yaşadı. Bayburt-Erzurum kara yolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. (Yusuf Cemil Karaçay)