Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazar Mario Levi hayatını kaybetti

İstanbul’da büyük bir İstanbul

İstanbul’da büyük bir İstanbul aşığı olarak tanınan ve edebiyat dünyasına önemli eserler kazandıran yazar Mario Levi, 66 yaşında hayatını kaybetti. “İstanbul Bir Masaldı”, “En Güzel Aşk Hikayemiz”, “Bir Şehre Gidememek”, “Lunapark Kapandı” gibi kitapların yazarı Mario Levi hayatını kaybetti.
Vefat haberi, Levi’nin içinde bulunduğu Buart Sanat Atölyesi tarafından duyuruldu. Atölyenin yayınladığı açıklamada, “Canımız hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.


1957 yılında İstanbul’da doğan Yahudi asıllı yazar, Saint Michel Fransız Lisesi’nden ve İstanbul Üniversitesi Fransız ve Filolojisi’nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975 yılında yazan Levi, 1984 yılından itibaren Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi gazete ve dergilerde yazılar yazdı. – Yusuf Cemil Karaçay-