Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YSK: kura çekiminde usulsüzlük yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK),

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mahalli idareler genel seçimine yönelik kura çekimi iddialarına karşı açıklama yaptı. YSK, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için gerçekleştirilen kura çekimi sürecinde usulsüzlük yaşandığına dair çıkan haberleri kesin bir dille reddetti.
Açıklamada, YSK Başkanı ve üyelerinin huzurunda, 6 siyasi parti temsilcisi, 35 seçime katılma hakkına sahip parti temsilcisi, birçok gazeteci ve muhabirin canlı takip ettiği bir ortamda kura çekiminin yapıldığı belirtildi. Ayrıca, kura çekimi esnasında her açıdan görüntü alındığı vurgulanarak, şeffaf bir sürecin yaşandığına dikkat çekildi.
Açıklamada, sosyal medyada dolaşan ve kura çekiminin bir siyasi partinin avantajına organize edildiği iddialarının asılsız olduğu vurgulandı. YSK, daha önceki seçimlerde de farklı partilerin birleşik oy pusulasında ilk sırada yer aldığını hatırlatarak, kura çekiminin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.
Son olarak, haber ajansları ve televizyon kanallarının 27 Ocak 2024 Cumartesi günü 14.00 – 14.16 saatleri arasındaki yayın akışının incelenmesi durumunda, kura çekiminin şeffaf bir biçimde gerçekleştiğinin net bir şekilde görülebileceği ifade edildi. – Yusuf Cemil Karaçay-