Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKP ve MHP yine Reddetti

6 Şubat 2023’te meydana

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde, Saadet- Gelecek Grubu’nun ‘deprem’ önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Önergenin reddi, depremin araştırılmasına ve yaşanan hatalardan ders çıkarılmasına yönelik kamuoyunun tepkilerine neden oldu.

Hatay arkadaşların gündeminde değil!

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan,  gerekçesini açıklarken şunları söyledi:

“1 milyon konut yapılacağı söylendi, bir sürü başvuru alındı. Heyhat seçim yaklaştığı için alelacele belli araziler çevrildi. Kepçeler getirildi. İş yapıyor görüntüsüyle algı yapılıyor. Deprem dönemindeki hadiseleri hepimiz biliyoruz. Depremzedenin ahı tutar. Bu asla istismar konusu yapılmamalı. Bugün depremin yıldönümündeyiz. Hatay’a büyük müjdeler verilsin. Hatay, milli iradesinin gaspıyla değil, teslim edilecek olan konutlarla, yakınını kaybetmiş vatandaşlara yapılacak yardımlarla gündeme gelsin. Ama arkadaşların hiçbir şekilde gündeminde olmadığı gayet açık.” 

Sosyal medya tepki gösterdi!

Sosyal medyada birçok kullanıcı, önergenin reddedilmesine tepki göstererek, depremin araştırılmasını ve sorumluların hesap vermesini istedi. Muhalefet partileri de önergenin reddedilmesini eleştirerek, AK Parti ve MHP’yi “depremzedelerin acısını görmezden gelmekle” eleştirdi.

Öte yandan, Saadet Grubu’nun deprem araştırma önergesinin reddedilmesi, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yaşanan acının ve belirsizliğin devam ettiğini gösteriyor. -Adil Yeşildağ-