Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’a Psikososyal desteği

HBB Expo Yerleşkesi’nde bulunan

HBB Expo Yerleşkesi’nde bulunan Planlama Merkezi, uluslararası ve ulusal yardım çalışmalarına liderlik eden çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarına ev sahipliği yaptı. İşletme İştirakler Dairesi Kaynak Geliştirme ve Projeler Şube Müdürlüğü ile UNICEF iş birliğinde düzenlenen “Erken Çocukluk Gelişimi ve Engelliliğin Tespiti” projesinde yer alan psikologlar, Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Toplantısı’nda 6 Şubat depremlerinin travmatik etkilerini azaltma çabalarını paylaştı.

Toplantıda, proje kapsamında sahada gerçekleştirilen psikolojik destek çalışmalarının detaylı bir sunumu yapıldı. Ekibin, depremzedelerin ruhsal sağlığını desteklemek ve travmatik izleri hafifletmek amacıyla yürüttüğü çeşitli faaliyetler ve deneyimler diğer katılımcı kurum ve kuruluşlarla paylaşıldı.
İşletme İştirakler Dairesi yetkilileri, toplantının, benzer çalışmalara katkı sağlamak, deneyim paylaşımını teşvik etmek ve gelecekteki acil durum müdahalelerini güçlendirmek adına önemli bir platform olduğunu vurguladılar. UNICEF temsilcileri ise, ortak projelerin başarıyla yürütülmesindeki iş birliğine vurgu yaparak, çocukların erken çocukluk gelişimi ve engellilikle ilgili ihtiyaçlarının tespitindeki önemli adımları öne çıkardılar.