Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatan Partisi konut sorunlarına çözüm arıyor

Vatan Partisi Hatay İl Başkanlığı, Hatay’da deprem sonrası ortaya çıkan konut sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla İskenderun İlçe binasında bir toplantı düzenledi.

Vatan Partisi Hatay İl

Toplantıya, Hatay İl Başkanı Ali Başkut, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve diğer ilçe başkanları ile parti yöneticileri katıldı.

Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında Vatan Partisi Örgütleri Bürosu Başkanı Osman Yılmaz, depremin yarattığı ağır sorunlara vurgu yaparak, Hatay’ın konut ihtiyacının 260 bin olduğunu belirtti. Yapılan TOKİ ihalesinin bu ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını ifade eden Yılmaz, konut sorunlarının çözümü için devletin daha büyük yatırımlar yapması gerektiğini savundu.

Yılmaz, “Hatay ilimizin 260 bin konuta ihtiyacı vardır, TOKİ ise bu rakamın çok altında olan 33 bin konut ihalesi yapmıştır. Bu ihalesi yapılanların da yalnızca yüzde 40’ı tamamlanmıştır. TOKİ’nin yapacağı konut ihalesi ancak toplamın yüzde 13’ü civarındadır. Yani TOKİ’nin ihalesi tamamlansa bile halen yüzde 87 konut ihalesi yapılmamış ve ne zaman da yapılacağı belli değildir.” şeklinde konuştu.-

Vatan Partisi’nin Hatay’daki çözüm önerilerine vurgu yapan Yılmaz, seçimlerde alınacak her oyun depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlayacağını belirtti. – İlyas Yiğit-