Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem acısına sanatsal dokunuş

Reyhanlı‘nın Yeni Mahalle’sinde yaşayan

Reyhanlı‘nın Yeni Mahalle’sinde yaşayan 53 yaşındaki metal heykel sanatçısı ve mozaik ustası Mervan Altınorak, atıklardan yarattığı eserleriyle dikkat çekiyor. Altınorak, 2013 yılından bu yana topladığı atık metal parçalarını geri dönüştürerek pelikandan balığa, attan deniz kızına kadar 70’ten fazla eser ortaya koymuş.

Altınorak, son projesinde ise bir ay içerisinde araba parçaları ve mutfak gereçlerini kullanarak 1.5 metre yüksekliğinde “sentor” heykeli yaptı. Mitolojide “yarı insan, yarı at” olarak bilinen sentor figürünü tercih eden sanatçı, eserin depremzedelerin yardımına yönelik özel bir çalışma olduğunu belirtti.

Sanatçı, depremin birinci yılına özel olarak hazırladığı bu heykelin satışından elde edilecek geliri, depremzedelere destek olmak amacıyla bağışlayacağını ifade etti.

Mervan Altınorak, çalışmalarında çeşitli atık malzemeleri kullanarak çevreye duyarlılığı artırmayı amaçladığını söyledi. Altınorak, yaptığı eserlerle yıllardır olumlu tepkiler alıyor ve sanatını çevresindeki insanlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Altınorak, projenin amacını şu sözlerle açıkladı: “Depremin acısını hem biz hem de hemşehrilerimiz yaşadı. Ben de herkesin sabırla güçlü durması gerektiği mesajını vermek istedim. Yunan mitolojisinde gücü simgeleyen sentor heykeli yaptım. Gelirini depremzedelere bağışlayacağım. Yaklaşık bir aydır bu projeyle uğraşıyorum. Yarı insan, yarı at olan bu sentor, güçlü durmayı temsil ediyor. Acıyı herkesle beraber yaşasak da daha güçlü durmalıyız. Bir yıl geçse de yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz.” – Yusuf Cemil Karaçay-