Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin Dört Bir Yanında “ Yağmurun Şarkısı” söylendi

Hatay’da 6 Şubat depreminden

Hatay’da 6 Şubat depreminden kısa bir süre önce 7’nci sınıf öğrencisi Yağmur Rifaioğlu, yazdığı çocuk şarkısını öğretmenine beste yapması için gönderdi. Ancak 6 Şubat’ta yaşanan depremde Yağmur da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim görevlisi Sezgin Suna öğrencisi Yağmur’un gönderdiği o şarkıyı besteledi ve “Yağmur’un Şarkısı” adı altında çocuk korolarında seslendirdi. İşte 6 Şubat depreminin adeta sembollerinden biri haline gelen “Yağmur’un Şarkısı” 6 Şubat depreminin yıl dönümünde Yağmur’un okulu Sümerler Ortaokulunda ve Türkiye’deki bir çok okulda aynı anda seslendirildi.

6 Şubat 2024 günü sabahı saat 10:00’da Yağmur’un öğretmenleri, arkadaşları ve şef Sezgin Suna Sümerler ortaokulunda “Yağmur’un şarkısı” nı seslendirerek Depremde şehit olan binlerce vatandaşımız yanı sıra çocuklarımıza da anmış oldu. Türkiye’nin dört bir yanında aynı anda müzik öğretmenlerinin koordinesinde çocuk koristler tarafından seslendirilen bu eser 6 Şubat depreminin en duygusal anmalarından biri oldu.