Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sizin hayatınız Japon’dan değersiz mi?

6 Şubat depremlerinin yıl

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın sözünü tutmadığını vurgulayarak, “Bir yıl oldu. Maalesef sorunlar çözülemedi. Verilen söz bir yıl sonra herkes evine girecekti. Bugün 100 kişiden 2,5 kişi, 3 bile değil, evlerine kavuştu. 97 kişi ya çadırda, ya konteynerde yaşamak durumunda kalıyor. Bunun bir an önce giderilmesini ümit ediyoruz. Ama bu yıl sonuna geldiğimizde de rakam yüzde 10’a varacak. 10 kişiden 9’u yine açıkta barınma sorunu yaşıyor olacak. Böyle geçici konteynerde, çadırda ömür sürmez” dedi. Erdoğan’a yüklenen Özel, “Dünya siyaset tarihinin en fena sürecini yaşadık. Yürütmenin başındaki ülkenin Cumhurbaşkanı, Hataylıların gözünün içine baka baka ‘İktidardan değilseniz, hizmet gelmez. Geldi mi? Gelmedi. Oyu bize verin ki gelsin’ dedi. Ama burada büyükşehir de AKP’de, belediye de orada. Ama Hatay’daki rakamla buradaki rakam arasında değişen yok. Burada da konutlar bitmedi. Burada da oran 100 kişiden 2,5 değilse 3,5. Verilen söz burada da tutulmadı” diye konuştu.

Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde depremzedeleri ziyaret eden Özel, “Böyle bir günde, böyle bir süreçte kesinlikle siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Onun için depremde bütün ülkemizde, özellikle depremden etkilenen 10 ilimizde hayatını kaybeden resmi rakamlara göre 50 binin üzerindeki bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sizlerin şahsında bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyoruz. Bir daha Gaziantep’imizin, İslahiye’mizin, Türkiye’mizin böyle bir acıyla karşılaşmamasını temenni ediyorum. Bütün tedbirlerimizi almak dirençli kentler yaratmaktır” dedi.

Bizim insanımızın hayatı değersiz mi

“Bizim insanımızın hayatı Japonya’daki insanların hayatından değersiz değil” diyen Özel, “Dünyanın en güzel memleketinde, dünyanın en yiğit, en mert insanlarının yaşadığı bu memlekette her bir canımızın kıymetini hep birlikte bilmek durumundayız. Bunun için tüm siyasi partiler üzerine düşen görevleri yapmak zorunda. Yerel yönetimler yapmak zorunda, iktidar yapmak zorunda, muhalefet yapmak zorunda. Bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ederek, bu gece Miraç gecesi, Miraç Kandili. Kandilinizi kutluyorum. Miraç Peygamber Efendimizin, Hz. Muhammed’in ilahi mertebeye yükseldiği gündür. Geçen sene bugün yataklarına ertesi gün kalkıp evlatlarının rızkını sağlamak için, bu devlet ve millete hizmet etmek için gözlerini yummuş olanlar bir daha gözlerini açamadılar. Onlar da Allah katına yükseldiler. Allah onların da şehadetini kabul etsin. Hepinizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)