Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Altay Hatay’da restorasyon çalışmalarını inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Asrın Felaketi’nin birinci yıldönümünde Hatay’da düzenlenen anma programına katılarak, hayatını kaybedenler için dua etti. Başkan Altay, ayrıca depremde zarar gören ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Habib-i Neccar Camii’ndeki çalışmaları inceledi.

Anadolu’nun önemli kültür ve dini yapılarından biri olan Habib-i Neccar Camii’nde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Altay, “Konya-Hatay kardeşliği, zor zamanlarda birbirine destek olma örneği sergiledi. Habib-i Neccar Camii’nin restorasyonu da bu kardeşliğin bir göstergesi olacak ve sonsuza kadar yaşayacak bir eser haline gelecek” dedi.

Başkan Altay, Hatay Antakya’da düzenlenen anma programına ilk günden itibaren katıldıklarını belirterek, “Depremin olduğu 6 Şubat günü bölgeye geldik ve Hataylı kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba sarf ettik” diye konuştu.

Deprem sonrası yardım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Altay, “Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin 3.500’e yakın personeli, 1.500’e yakın aracı bu süreçte görevlendirildi. 600’den fazla yardım TIR’ı, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için kullanıldı. Ayrıca ilk gün akşamdan itibaren sıcak yemek ve sıcak ekmek dağıtımı için çalışmalar yapıldı. Hatay’ın içme suyu sağlanması konusunda da yoğun çaba sarf ettik” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-