Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koruma Amaçlı İmar Planı neden açıklanmıyor?

-6 Şubat Depremlerinde büyük yıkım ve hasara uğrayan ve Riskli Alan olarak ilan edilen 307 hektarlık eski Antakya için söz verilen “Koruma Amaçlı İmar planı” açıklanmıyor.
– Bölge halkı; mülkiyetinde olan binada çalışma yapabilmek için Belediyelerden Ruhsat ve İmar çapı alamıyor.
-Ekim ayında “birkaç güne kadar açıklayacağız” denilen kritik İmar Planı seçim sonrasına mı bırakıldı?

-6 Şubat Depremlerinde büyük

6 Şubat Depreminde en büyük yıkımı yaşayan Antakya’nın sembol mahallelerinden biri olan Kurtuluş caddesinin de içinde yer aldığı “Eski Antakya” da çivi dahi çakılamıyor. Cumhurbaşkanlığının 05.04.2023 tarih ve 32154 sayılı kararı ile 307 hektarlık alanın “Riskli Alan” olarak ilan edilmesinden sonra bölge için Koruma Amaçlı İmar planı hazırlanacak ve kamuoyuna duyurulacaktı. Ancak geçen bunca zaman dilimi içinde koruma amaçlı imar planı açıklanmadı ve bölge halkı mağdur edildi. Bölge halkı mülkiyeti içinde yer alan taşınmazları konusunda Belediyeden Ruhsat ya da İmar çapı için başvuru yaptığında söz konusu imar planı açıklanmadığı için sonuç alamıyor.
Ekim ayı içinde yapılan bilgilendirme toplantısında söz konusu İmar planının “ birkaç gün içinde” hazırlanacağı ve askıya çıkarılacağı söylenmesine rağmen bu süreç işlemedi. Planın açıklanmamasının nedeni merak ediliyor. Beraberinde birçok itiraz ve tepkilerin doğması beklenen kritik İmar Planının açıklanması seçim sonrasına mı bırakıldı?

Konuyu 6 Şubat depreminin yıldönümünde HalkTV ekranlarında gündeme taşıyan Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Şefik Fatihoğlu :
“Ekim ayında yerinde dönüşüm ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısı yapılmıştı. Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı kararı ile tarihi Kurtuluş caddesinin de içinde yer aldığı mahalleler riskli alan ilan edilmişti. Bu konuyla ilgili Ekim ayındaki toplantıda sayın Valimiz bölgemiz için çok önemli olan Koruma Amaçlı İmar Planının birkaç gün içinde çıkarılacağını söylemişti. Bugün artık depremin üzerinden bir yıl geçti, o gün konuşulanların üzerinden aylar geçti hala Koruma Amaçlı İmar planı açıklanmadı, yapılmadı. Bu durumda vatandaşımızın çok büyük bir mağduriyeti var. Bu alan içinde mal sahibi ya da hak sahibi bir kişi hiçbir hibe ve yardım almadan kendi imkanlarıyla bile evini, işyerini yapmaya kalksa sonuç alamıyor. Belediyeye gidip ruhsat ve imar çapı almak için başvurduğunda Belediye yetkilileri “Koruma Amaçlı İmar planının çıkmasını bekliyoruz” diyerek başvuruları geri çeviriyor. Bu plan bir an önce açıklanmaz ise mağduriyetler ve konuyla ilgili bilgi kirliliği sıkıntılar yaratacaktır” dedi.
Koruma Amaçlı İmar planının şuana kadar açıklanmamış olması bölge halkında soru işaretlerini arttırırken vatandaşlara bilgi verilmesi isteniyor.  (Sinan Seyfittinoğlu)