Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

31 Mart’ın HBB fotoğrafı netleşti

*) Tartışmalar, tepkiler, protestolar ve açıklamalar geride kaldı… HBB için şuana kadar netleşmiş dört aday artık oy istemek için sahaya indi. HBB yarışının aktörleri : Savaş, Öntürk, Zan ve Cömert

*) Tartışmalar, tepkiler, protestolar

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediyesi için yarışacak adaylar artık kalan sürede seçmen bazında sahaya indi. . Şu ana kadar Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 4 Parti aday gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi mevcut başkan Lütfü Savaş ile yola devam kararı alırken, Ak Parti Mehmet Öntürk’ü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdi. 31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediyesi için bu yıl yarışacak olan Türkiye İşçi Partisi ise eski futbolcu Gökhan Zan’ı aday gösterdi. Seçimde yarışacak bir diğer parti olan İYİ Parti ise Nusret Cömert ismini başkan adayı olarak belirledi.

31 Mart HBB başkanlığı için 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak adayların öz geçmişleri ise şu şekilde;

Lütfü Savaş – CHP

Lütfü Savaş, 23 Mart 1965 tarihinde Antakya’da doğdu. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye’nin çeşitli illerinde doktorluk görevinde bulundu. 2007 yılında doçent oldu. 2006-2008 döneminde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinde bulundu. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak gösterildi. Üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Savaş, Hatay’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı ünvanına da sahip.

Mehmet Öntürk – AKP

Mehmet Öntürk, 1970 yılında Hatay Kırıkhan’da dünyaya geldi. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. 24 ve 25. Dönemde Hatay AKP Milletvekili seçildi. Tarım, Orman ve Köyişleri, Çevre ve KİT Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

Gökhan Zan -TİP

Gökhan Zan, 7 Eylül 1981 tarihinde Hatay’ın Antakya ilçesinde dünyaya geldi. Futbola 1997 senesinde Hatayspor altyapısında başladı. 2003 senesinde Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’a transfer oldu. 2009 senesinde Galatasaray’a transfer oldu. 2015 senesinde futbolu bırakana dek Galatasaray forması giydi. 22 Mart 2023’te İYİ Partiye üye oldu. Milletvekilliği seçimlerinde Hatay’dan aday gösterildi ancak seçilemedi. 27 Aralık 2023’te İYİ Partiden istifa etti. 6 Şubat depreminden sonra gösterdiği çabalarla ön plana çıkan Zan, Türkiye İşçi Partisi HBB Başkan adayı olarak gösterildi.

Nusret Cömert – İYİ Parti

Harvard Üniversitesi Liderlik Akademisi Kıdemli Üyesi olarak görev yapmaktadır. Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde görev almıştır ve 1984 ile 2014 yılları arasında Shell’de çalışmıştır. Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, Harvard Club of New York City ve Galatasaray Kulübü üyesidir.