Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Sigorta ve TBF deprem bölgesine basketbol sahaları kuruyor

Türkiye Sigorta ve TBF, deprem bölgesine yapacağı basketbol sahaları için protokol imzaladı.

Türkiye Sigorta ve TBF,

Türkiye Sigorta ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), deprem bölgesindeki çocuklar ve gençler için ilki Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı’nda basketbol sahaları kuruyor. Türkiye Sigorta’nın, TBF iş birliği ile deprem bölgesinde kuracağı 3×3 basketbol sahalarının protokolü, Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, TBF Başkan Vekili Ömer Onan ve Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım’ın katılımıyla Kahramanmaraş’ta imzalandı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Taha Çakmak, depremin ilk gününden itibaren sahada, bölgedeki dağıtım kanallarının ve sigortalılarının yanında olduklarının altını çizdi.
Çakmak, “Sağlık, kasko, trafik gibi bireysel sigortalardan nakliyat, yangın, mühendislik gibi branşlara kadar bölgede depremin ilk gününden itibaren güvence sunmaya devam ediyoruz. Yaralarımızın sarılmasında ve bölgenin yeniden ihyasında, ekonomik hayat kadar sosyal imkanların da gerekliliğinin farkındayız. Bu amaçla özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için ‘Spor birleştirir, birlik iyileştirir’ yaklaşımımızla Türkiye Basketbol Federasyonu ile yeni bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.
TBF ile imzalanan protokolle deprem bölgesinde bulunan 4 ilde açık basketbol sahaları inşa edeceklerini ifade eden Çakmak, “Basketbol sahalarımızın ilki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin kampüsü içinde kurulacak. Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı’nda da sahalarımız için hızla aksiyon alacağız. Basketbol sahalarıyla birlikte ayrıca gençlerimiz için forma, top gibi malzeme desteği de sağlayacağız. İvedilikle sahalarımızın inşasını tamamlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
TBF Başkanvekili Onan da TBF olarak felaketin ilk anından itibaren vatandaşlar birlikte olmak ve yaralarını hep birlikte sarmak için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi.
Onan, basketbol ailesi olarak Hatay’ın Belen ilçesine kurulan 100 konteynerlik basketbol köyü ile depremzede vatandaşlarının barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirerek, “Büyük bir içtenlikle depremzede vatandaşlarımızın için çalıştık, gerek sosyal yardım desteği sağlayarak gerekse de temel ihtiyaçlarını karşılayarak kapsamlı bir çalışma yaptık. Büyük bir özveriyle deprem bölgesine ve depremzede vatandaşlarımıza yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (AA)