Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şebeke sorunu yüzünden zamanında müdahale yapılamadı

Çevlik-Arsuz arası yolda Cep telefonları çalışmıyor ve acil vakalarda şebeke sorunu can kayıplarını, zamanında müdahale edilmemesini de beraberinde getiriyor.

Çevlik-Arsuz arası yolda Cep

Hafta sonunda Samandağ-Çevlik ile Arsuz-Kale arasındaki yolda uçuruma düşen araçtaki 2 ağır yaralıya Ambulans ve kurtarma ekibi çağrılmak istendi, ancak telefonlar çalışmadı..
Sahil yolunun yapıldığı günden itibaren defalarca çeşitli şekillerde vatandaşlar gazete yada sosyal medya üzerinden GSM şirketlerine çağrıda bulunarak sorunu çözmeye davet etmesine rağmen arpa boyu yol alınmış değil.. Oysa anılan sahil yolunda Acil kurtarmayı gerektiren kazalar doğal afetler yaşanıyor, Yaralananlar oluyor, bu insanları en yakın sağlık kurumuna götürmek kurtarma işlemi için yardım istenmesi gerekiyor işte o noktada telefonlar çalışmıyor..
Kazaya uğrayanların bu durumunu 112-115 ev diğer kurtarma ekiplerine bildirmek isteyen olayın tanıkları GSM şebekeleri çalışmayınca bir şey yapamamanın ızdırabını sıkıntısını yaşıyor Son acı olay geçtiğimiz hafta sonunda yaşandı. Daha önce de defalarca benzeri olaylara tanık olundu. Dört gün önceki olayda bir otomobil uçuruma düştü, içindeki 2 ağır yaralıyı kurtarmak çıkarmak hastanelere götürmek üzere yardım istenmesi sırasında telefonlar çalışmadı..
Hatay Samandağ Çevlik- Arsuz Kale arasında yaşanan kazasında, 112 acil çağrı merkezine ulaşılamaması, GSM şebeke sorununu bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu olarak tanıtılan Arsuz-Samandağ arasındaki karayolunun büyük bir bölümünde GSM şirketlerinin hiçbirinin şebekesinin çekmemesi, meydana gelen kaza ve olaylarda çağrı merkezine dahi ulaşılamaması tepkilere neden oluyor.
Kaza sonrası telefon ve İnternet çekmemesi nedeniyle ambulans yardımının geç geldiği belirtilirken, daha önce de birçok kaza ve olayda iletişim sorunu nedeniyle sıkıntılar yaşandığı hatırlatıldı. Bu yolu kullanan vatandaşlar devlet yetkililerinden iki ilçeyi birbirine bağlayan ve son yıllarda kullanımı artarak yoğunluk kazanan yolda telefon şebekesi sorununu çözmeye davet etmekte

Milletvekili Hatimoğulları TBMM’DE konuştu

Yılların sorunu olan Samandağ-Çevlik ile Arsuz-Kale arasındaki GSM şebekelerinin çalışmaması sorunu geçtiğimiz yıllarda Adana milletvekili olan Tülay Hatimoğulları tarafından TBMM’nin gündemine getirilmişti.
Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları TBMM’e sunduğu önergesinde; ”2020 yılının Temmuz ayında açılışı yapılan Samandağ-Arsuz yol, sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelmektedir. En son 3 Eylül’de Samandağ-Arsuz yolunda yaşanan kazada beş kişi yaralanmış, biri çocuk iki kişi hayatını kaybetmiştir. Bölgede şebeke çekmediği için de kaza sonrasında yardım geç gelmiştir. Teknik hiçbir detay düşünülmedi. ”şeklindeki özet konuşmasıyla bu önemli sorunu Türkiye gündemine taşımıştı
Ancak milletvekilinin soruna dikkat çekmesine rağmen bugüne kadar hiçbir kurum kuruluş sorunu çözme adına girişimde bulunmadı ve ölüm eşiğine gelen ağır yaralılara müdahale edebilme adına yapılan girişimler sonuçsuz kalmakta.
Sahil yolunu kullanan sürücüler, yolcular; Samandağ-Çevlik ile Arsuz-kale arasındaki GSM şebeke sorununa acil çözüm istiyor. -Adil Yeşildağ-