Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay BŞB’nin projesi: Modüler Mahalle

Hatay Büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş, dış kredi ve destekleriyle kente ilk etapta 450 konut ile 84 işyeri kazandıracaklarını belirtti.

Hatay Büyükşehir belediye başkanı

Konutlarla ilgili master plan, projenin teknik, işlevsel, hukuki yönleri ve finans ve tasarım konuları üzerinde yoğun şekilde çalışmalar yapılan toplantılar sonrası heyet, daha HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret ederek alınan kararlarla ilgili bilgiler verdi.

HBB Başkanı Savaş da, açıklamasında Hatay Merkezde yapacakları konutların öncelikle dezavantajlı birey ve ailelere tahsis edileceğini kaydetti
Başkan SAVAŞ şöyle devam etti: “Hollanda ile yürüttüğümüz 450 konut ve 84 işyeri yapımına yönelik çalışmalarımızda sona yaklaştık.
İki gündür Hatay’da yaptığımız toplantılarda yoğun çaba harcayan Hollanda’nın Türkiye Büyükelçiliği Temsilcilerine, Hollanda İşverenler Birliğine (NL WORKS), Amsterdam Belediyesi Yetkilileri, Kuiper Compagnons, De Meeuw ve DMT gibi alanında uzman inşaat şirketleri yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Anayasamıza göre devletin evi olan insanlarımıza bir ev verme mecburiyeti var. Hükümet, devletin imkânlarıyla zaten hak sahiplerine ev yapmak zorunda. Ama kiracılar için böyle bir mecburiyeti yok. Şu anda en fazla, kiracılar ve yeni evlenecek gençler konut sıkıntısı yaşıyor. Bizim amacımız onlara ulaşmak ve dezavantajlı grupları ev sahibi yapmak. Uygun taksit ve ödeme koşullarıyla uzun vadede insanlarımızı ev sahibi yapacağız. Proje kapsamında önümüzdeki ay içinde de temel atmak istiyoruz.
Modüler Mahalle olarak tasarlanan konutlar için teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra en kısa zamanda temel atacağız.” – İlyas Yiğit-