Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yoksulluğun sonucu Mutfak Enflasyonu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından yayınlanan verilere göre, şubat ayında Türkiye genelinde yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenme için yapması gereken minimum harcama miktarı olan açlık sınırı, önceki aya göre önemli bir artışla 16.257,18 TL’ye yükseldi. Aynı dönemde, aynı ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gereken yoksulluk sınırı ise 52.954,98 TL olarak belirlendi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Mutfak enflasyonu olarak adlandırılan gıda fiyatlarındaki artış oranı da dikkat çekici. Şubat ayında gıda fiyatlarında yaşanan %8,03’lük artış, vatandaşların gıda harcamalarının daha da zorlaşmasına neden oldu. Yılın başından bu yana ise gıda fiyatlarında %12,64’lük bir artış görüldü. Son on iki ayda ise gıda fiyatlarında %72,49’luk bir değişim yaşandı.

Türkiye genelinde yaşam maliyetinin giderek yükseldiğini ve özellikle gıda fiyatlarının enflasyonu artırdığını göz önünde bulundurarak, yetkililerin bu konuda tedbir almaları ve vatandaşların yaşam standartlarını korumak için çözümler üretmeleri bekleniyor.-AA-