Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderunlu öğrenciden “Fiber Tekne”

İskenderun Sefa Atakaş Denizcilik mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencileri kalıbı ve patenti kendilerine ait olmak üzere 4,5 m. uzunluk ve 2 m. genişlikte FİBER TEKNE üretti

İskenderun Sefa Atakaş Denizcilik

Geçtiğimiz hafta içinde Hatay İl Milli Eğitim müdürü Harun Tüysüz gittiği İskenderun’da öğrencilerin eğitim gördüğü Arsuz-HADO limanındaki çalışmaları yerinde gözlemledi. Hatay il milli eğitim müdürlüğünden ziyaret ve gelişmeler şöyle paylaşıldı:

“İl Müdürümüz Dr. Harun Tüysüz, İskenderun Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Arsuz Madenli HADO Limanında bulunan Gemi Terk Eğitim Tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakanlığımızın mesleki eğitime kazandırdığı eğitim-üretim-istihdam perspektifini ilimizde başarıyla uygulayan okullarımızdan biri olan Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ürettikleri teknelerle ilimizi gururlandırmaya devam etmektedir.

İl Müdürümüz Harun Tüysüz, Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin daha önce İskenderun Balıkçı Barınağında bulunan, depremin ardından Madenli Yat Limanına kurulan ve hem öğrencilere hem kursiyerlere uygulamalı Can Kurtarma Araçları Kullanma Yeterliliği ve Denizde Kişisel Canlı Kalma Teknikleri eğitimlerinin verildiği Gemi Terk Eğitim Tesisinde yetkililerden bilgiler aldı.

İl Müdür Yardımcımız Selim Yiğit, İskenderun İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Ali Haytaz ve Arsuz İlçe Millî Müdürümüz Ahmet Yanmaz’ın da katıldığı ziyarette Gemicilik Alanı öğrencilerimizin ürettiği, kalıbı ve patenti okulumuza ait 465 cm boyunda, 210 cm genişliğinde 35 knot hıza ulaşabilen ve deneme sürüşleri için bir örneği Hatay Yat Limanında bulunan fiber tekneyi de test eden İl Müdürümüz, daha sonra onarım çalışmalarında son aşamaya gelinen Arsuz Öğretmenevini ziyaret etti.” – Adil Yeşildağ-