Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serkan Koç “ Bütünlüklü Yeniden İnşa Yaklaşımı öneriyoruz”

Şehir Plancıları Odası Hatay

Şehir Plancıları Odası Hatay il temsilcisi Serkan Koç, hafta sonu gerçekleşen HAMOK “ deprem” konulu panelde önemli bir sunum gerçekleştirdi. Serkan Koç, oda olarak yetkilileri “uygun şehircilik ilkeleri doğrultusunda şeffaf ve bütünlüklü bir yeniden inşa yaklaşımını hayata geçirmeye” davet etti.

Oda başkanı Serkan Koç sunumunda bundan böyle yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı: İnsan onuruna yakışan nitelikli barınma alanlarının oluşturulması. Hem yetişmiş işgücünün kaybolmaması, hem insanların şehriyle olan bağlarının kopmaması için sağlıklı bir çevrenin oluşturulması. Kentin disipline edilmesi, kent bütününde öncelikle detaylı yer bilimsel çalışmaların yapılması ve bu çalışmaların yüzeyde ayakta kalan yapı kalitesiyle birlikte ele alınarak kent bütününde yerleşilebilirlik analizinin öncelikle yapılması. Bir yılda kentleri yeniden inşa etmeyi vaat etmek yerine bölgesel ölçekten mahalle birimlerine kadar planlı şehircilik ilke ve esaslarına uygun bir sürecin izlenmesi. Planlı, katılımcı programlı kamu yararına uygun şeffaf bir sürecin izlenmesi. Yapılacakların bir iş takvimine bağlanması ve bu süreçlerin kamuoyu ile paylaşılması bilinmezliklerin giderilmesi. Uygulamaya yönelik finansal çözümlerin üretilmesi. Küçük ölçekli projeler yardımlar bağışlarla değil bölgesel düzeyde istihdam yaratan kamusal destek ve teşviklerin yapılması gerekmektedir.

Şehir Plancıları Oda temsilcisi Koç; son söz olarak “Tüm yetkilileri daha fazla telafisi mümkün olmayacak yanlışa mahal vermeden;bir taraftan sağlıklı güvenli geçici barınma alanlarını tamamlamaya, planlı, katılımcı, programlı, kamu yararına uygun şehircilik ilkeleri doğrultusunda şeffaf ve bütünlüklü bir yeniden inşa yaklaşımını hayata geçirmeye davet ediyoruz” dedi. – Sinan SEYFİTTİNOĞLU-