Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rezerv alan içindeki hasarsız binalara ‘Yıkım’ tehlikesi

*) Vekil Lütfi Kaşıkçı’nın mesajı büyük endişe yarattı

*) Hak sahipleri uygulama için Yıkım işlemine kılıf hazırlandığı görüşünde 

*) Vekil Lütfi Kaşıkçı’nın

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı sosyal medya hesabından paylaştığı Rezerv alan mesajıyla az hasarı ve hasarsız bina sahiplerini korkuttu.

Lütfi Kaşıkçı’nın verdiği bilgiye göre Rezerv Alan içinde yer alan Hasarsız ya da az hasarlı binalardan alınacak demir ve beton örneklerinin laboratuvar ortamında depreme dayanıklılığı ölçülecek ve uygun olmadığı takdirde binalar yıkılacak.

Kaşıkçı, Orta, hafif ve hasarsız binalarda deprem performans testi yapılacağını, test sonrası söz konusu yapılardan alınacak demir, beton ve zemin numunelerinin laboratuvar ortamında inceleneceğini, standartların altında kalan binaların yıkılacağını açıkladı.

Endişenin Nedeni “Karot” Kaosu

Evlerinde yüzbinlerce lira harcayıp tadilat yapan ve oturmaya başlayan ev ve işyeri sahibi bina sahipleri de Antakya Kurtuluş caddesinde bir süredir binalardan Karot örneği alındığını ve örnek alınan binaların tamamında standartlara uyumsuzluk tespit edilip yıkım kararı çıktığını hatırlatıyor. Milletvekili Kaşıkçı’nın açıkladığı bilgiler doğrultusunda performans testi yapılacak binaların tamamına yıkımkararı çıkarılacağı endişesi var. Vatandaşlar Rezerv alan içerisinde açıklanan bahane doğrultusunda binaların temizleneceği ve az hasarı ya da hasarsız binaların da bu yöntemle yıkımının gerçekleşeceği düşünülüyor. Testlerin kim ve hangi uzman kriterleri ile raporlanacağını merak eden vatandaşlar uygulamanın göstermelik olduğu ve yıkım işlemi için kılıf hazırlandığı, bu sayede yeni mağduriyetlerin yaşanacağını savunuyor. -Sinan Seyfittinoğlu –