Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Şubat ayı asayiş raporu

Hatay Valisi’nin başkanlık ettiği

Hatay Valisi’nin başkanlık ettiği güvenlik kurumlarının en tepe yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen aylık Asayiş ve güvenlik toplantısının Şubat ayı ile ilgili raporu açıklandı. Vali Mustafa Masatlı, bundan böyle her ayın başında bir önceki aya ilişkin asayiş ve güvenlik huzur toplantılarıyla ilgili basın mensuplarıyla özet bilgilerin paylaşılacağını bildirdi.
Vali Mustafa Masatlı, önceki gün Hatay il emniyet müdürü Kadir Gökçe, Hatay il Jandarma komutanı Tuğg. Ömer Ersever ile Hatay sahil güvenlik komutanı Yrb. Onur Emir’in katıldığı toplantıda 2024 yılı Şubat ayı asayişi ile ilgili rakamlarla açıklamalarda bulundu. Vali Masatlı, Şubat ayında Hatay ili sınırları içinde polis ve jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 669.190 kişinin sorgulandığını, sonucunda 1556 aranan kişinin yakalandığını, 225 hırsızlık olayının ortaya çıkarılıp sanıklarının adliyeye teslim edildiğini, 273 suçlu tutuklaması gerçekleştiğini, kayıp 43 kişinin bulunduğunu bu arada 3474 yoklama kaçağı ile ilgili de işlem yapıldığını anlattı.

Hatay’da asayiş ve güvenlik noktasında kaçakçılık organize suçlar biriminin çalışmalarını da aktaran Vali Masatlı, ilimizde geçen ay 214 kaçakçılık operasyonu düzenlendiğini ve 275 şüphelinin yakalanarak adli mercilere teslim edildiğini bunlardan 14 kişinin tutuklandığını bildirdi
Vali Masatlı, Terörle mücadele kapsamında da ilimizdeki çalışmaları anlatırken Şubat ayında 1 terörist sığınağının imha edildiğini, çeşitli arama kontrollerde 23 şüphelinin yakalanırken 7 kişinin ise tutuklanarak cezaevine konulduğunu bildirdi.
Vali Mustafa Masatlı, güvenlik kurumlarının en üst yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorusuna cevaben de “Hatay’da en başarılı polis ve jandarma operasyonlarının Erzin ilçesinde gerçekleştiğini açıklarken, Hatay’da suç ve suçlularla mücadelede geçen seneye göre yakalama oranının bu yıl daha yüksek olduğuna da dikkat çekti. (Adil Yeşildağ)