Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın yöreseline YÖREX desteği

161 bin 104 ziyaretçi katıldı Hatay ve bölge illerinin de

161 bin 104 ziyaretçi katıldı

Hatay ve bölge illerinin de katılım gösterdiği YÖREX’e 161 bin 104 ziyaretçi katıldı. 26 Kalkınma ajansından 16’sının katıldığı Fuar kapsamında DOĞAKA’nın sosyal medya üzerindeki zayıflığı ise dikkat çekti.

Hatay’ın künefesi, zeytinyağı, ipeği, sepeti, heykeli, defne sabunu ve kömbesi, Kahramanmaraş’ın dondurması, biberi, çöreği, fıstık ezmesi ve yöresel el sanatları, Osmaniye’nin ise yer fıstığı, zeytinyağı, ahşap el sanatları ve karatepe kilimlerinin tanıtımlarının yapıldığı Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te artık hedef yurt dışı.
Hatay’ın da aralarında olduğu 70 ilden 430 katılımcının yer aldığı, Anadolu’nun binlerce yöresel ürününün sergilendiği YÖREX’i başarılı bir şekilde tamamladıklarını bildiren Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, emeği geçen herkese teşekkür etti. YÖREX’in düzenlendiği ilk yıl olan 2010’da 25 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl 161 bin 104’e yükseldiğini bildiren Çandır, “Emeğimizin karşılık bulması mutluluk kaynağımız. Fuara omuz veren tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizin” diye konuştu. Çandır, YÖREX’in Türkiye’nin en renkli ve sevilen fuarı olduğun vurguladı.
8. YÖREX’e 26 kalkınma ajansından 16’sının katıldığına dikkat çeken Başkanı Ali Çandır, kalkınma ajanslarına ayrıca teşekkür etti. YÖREX’in ikili anlaşmaların sağlandığı bir platform olduğunu vurgulayan Çandır, yerelde kalmış birçok yöresel ürünün fuar sayesinde büyük firmalarla ticari ilişkiler kurduğunu vurguladı.
Fuara katılan TOBB Başkanı ve bakanların “Bu fuar yurt dışına taşınmalı” vurgusu yaptığını anımsatan ATB Başkanı Çandır, “Önümüzdeki yıl YÖREX’i bakanlıklar ve kurumların desteğiyle yurtdışında düzenleyeceğimizi umuyorum” diye konuştu.

-DOĞAKA’YA ELEŞTİRİ-

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) YÖREX katılımı noktasında sosyal paylaşım alanlarını (twitter) oldukça yoğun olarak kullandığı ve bu anlamda katılımlarını tüm Türkiye ile paylaşıma açtıkları bir ortamda, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı DOĞAKA’nın neden bu konuda her hangi bir çalışma yapmadığı merak ediliyor.
Dikkati çeken detay ise, Doğu Kalkınma Ajansı DOĞAKA’nın twitter adresi olan @TCDOGAKA üzerinden son paylaşımının 14 Eylül tarihli olması. “DOĞAKA Koordinasyonu, Bölgemiz Ticaret ve Sanayi Odaları ile İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri işbirliğinde YÖREX 2017 Yöresel Ürünler Fuarı’na çıkarma yapıldı” şeklinde paylaşılan 14 Eylül tarihli mesajın devamının gelmemesi ise eleştiriliyor. Özellikle de Fuar’ın 17 Eylül’e kadar sürdüğü bilinirken… Eleştiriye neden olan bu durum, kurumun Facebook adresinde de değişmiyor!

-HESAP VAR, AMA!-

Bu konuda konuşan katılımcılardan biri şunları söyledi:
“Fuar boyunca fark ettiğimiz net bir şey varsa, o da, katılımcı kalkınma ajansları sayesinde buradaki ürünlerin neredeyse her gün reklamlarının yapılması, bilgilerin paylaşılması ve sosyal medya üzerinden ciddi anlamda tanıtımların gerçekleştirilmiş olması. DOĞAKA’nın twitter ve facebook adresleri üzerinden paylaşılan tek mesaj ise 14 Eylül tarihli, o da YÖREX’in ilk gününe dair… Ama devamı niye yok, bilmiyoruz. Alanında bu kadar uzman ismi çalıştıran bir kurumun, böylesi bir tanıtım ayağını neden devre dışı bıraktığını öğrensek iyi olurdu aslında. Tamam, kendi twitter adreslerimiz ya da facebook hesaplarımız aktifti ve paylaşımlarımız oldu, ama… Konu da tam olarak bu! DOĞAKA yetkilileri, madem resmi sosyal medya hesapları açmış, bu hesapları neden aktif hale getirmiyor?” -Tamer Yazar-