Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki Anmalarda duygu dolu anlar yaşandı

Hatay’ın Erzin ilçesinde ve

Hatay’ın Erzin ilçesinde ve Samandağ ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla programlar düzenlendi. İki ilçede gerçekleştirilen anma etkinlikleri, Türkiye’nin kahramanlık destanını yaşatma ve şehitleri anma adına önemli birer an oldu.
Erzin Cumhuriyet alanında başlayan programda, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlandı. Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde devam eden etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli J. Astsubay Kıd. Çavuş Özkan Yeğenoğlu yaptı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edildi. Program, video sunumu, şiir dinletisi, tiyatro gösterisi, oratoryo, müzik dinletisi ve ödül töreniyle sona erdi.


Erzin Kaymakamı Onur Özaydın, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Leyla Turgut, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, şehit yakınları, siyasi parti ilçe temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar programa katıldı.
Samandağ ilçesinde düzenlenen program ise Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumuyla başladı. Kültür Merkezi’nde devam eden anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, sinevizyon ve oratoryo gösterisi gerçekleştirildi. Program, öğretmenlerin müzik dinletisiyle sona erdi.
Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, Koordinatör Kaymakamlar Alper Kırgıl ve İbrahim Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, kurum amirleri, vatandaşlar, şehit ve gazi yakınları da düzenlenen programa katıldı. – Yusuf Cemil Karaçay-