Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB, Deprem Bölgesinde 23.104 özel okul öğrencisine destek

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB),

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), deprem bölgesinde bulunan 4 ilde toplam 23.104 öğrenciye özel okullarda eğitim öğretim desteği sağladı.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere yönelik olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ, geçen yıl kasım ayında Resmî Gazete’de yayımlandı.

Bu illerdeki özel okulların ve öğrencilerin eğitim öğretim desteğine ilişkin yerleştirme işlemleri tamamlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki 5 ilde bulunan 357 özel okulda 23.104 öğrenci, eğitim ve öğretim desteği kapsamına alındı ve bu öğrencilerin özel okullara yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Deprem bölgesindeki 5 ilde bulunan özel okullarda eğitim alan öğrencilere şu destekler sağlandı: okul öncesi öğrenciler için 12.800 TL, ilkokul öğrencileri için 15.400 TL, ortaokul öğrencileri için 18.000 TL ve lise öğrencileri için 18.000 TL.

Eğitim öğretim desteği için ayrılan 40.000 kontenjana en fazla başvuru, Malatya’dan yapıldı. En fazla destek alan kademe ise 7.758 öğrenci ile ortaöğretim seviyesinde oldu. – Meriç Demiray-