Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Su Günü’nde Temiz Su İçin Çağrı

Antakya Çevre Koruma Derneği

Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu, her yıl 22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu. Dernek, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993’te ilan ettiği Dünya Su Günü’nün, temiz su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması için kritik bir gün olduğunu vurguladı. Özellikle 6 Şubat depremi ve artçılarının ardından yaşanan temiz su sıkıntısına dikkat çeken dernek yetkilileri, deprem bölgesindeki ihtiyaçların hala karşılanamadığını belirtti. 11 ilde etkili olan depremin üzerinden geçen 13 ayın ardından bile, şebeke suyunun halen kullanılabilir seviyede olmadığına dikkat çekildi. Ayrıca, altyapı hasarları ve enkaz kaldırma çalışmalarının yeraltı su kaynaklarını kirliliğe maruz bıraktığına da vurgu yapıldı.

Kişi başına düşen su miktarının düşüşüne ve dünya nüfusunun hızla artmasına rağmen su kaynaklarının artmadığına dikkat çeken dernek, ülkemizin kuraklıkla mücadele etmek zorunda kalabileceği uyarısında bulundu. Bu noktada, sürdürülebilir su politikalarının ve kuraklıkla mücadele planlarının önemine vurgu yapıldı.

Temiz suya erişimin bir insan hakkı olduğunu vurgulayan dernek yetkilileri, suyun metalaştırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve suyun verimli kullanımı için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu. (Yusuf Cemil Karaçay)