Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurtdışı Eğitim Kapıları Aralandı

21 Mart 2024’te Hatay

21 Mart 2024’te Hatay Ekin Koleji’nde düzenlenen uluslararası üniversiteler fuarı, Hataylı öğrencilerin ve ailelerinin ilgi odağı oldu. Yeşim Erez’in Amerika’da kurduğu Admittance Education, bu gezinin organizatörü olarak Deprem bölgesindeki okulların ve öğrencilerin durumlarını değerlendirmeyi ve yurtdışındaki eğitim olanakları hakkında bilgilendirmeyi amaçladı.

EducationUSA Adana temsilcisi Tuba Bada,

“Admittance Education’ın Hatay’da düzenlediği Yabancı Üniversiteler Fuarını çok önemsiyoruz. Böyle bir Fuar bölgemizde ilk kez düzenleniyor. Biz de fuara katılarak desteğimizi göstermekten mutluluk duyduk”dedi.

Fuara New York Üniversitesi, Michigan Eyalet Üniversitesi, NY Eyalet Üniversitesi Albany, Hult İşletme Üniversitesi, New Jersey Teknik Üniversitesi, Berkeley NY, İspanya’dan Carlos III Madrid ve Litvanya’dan Vilnius Üniversitesi gibi dünyaca ünlü üniversiteler katıldı. Etkinliğe destek veren EducationUSA ise öğrencilere Amerikan üniversitelerine başvurularında ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Öğrenciler, üniversitelerden doğrudan yurtdışı eğitim konusunda bilgi alma, hazırlık sürecinde neler yapmaları gerektiğini öğrenme ve vizyonlarını geliştirme fırsatı buldular. Ayrıca, farklı akademik seviyelerde ve makul ücretlerle eğitim veya burs imkanları sunan üniversitelerle tanışma şansı yakaladılar. Bu etkinlik, aracı kurumlar olmaksızın öğrencilerin doğrudan, komisyonsuz şekilde başvuru yapabileceklerini öğrenmelerini sağladı.

21 Mart 2024’te Antakya Ekin Koleji, İskenderun Rota Okulları ve İskenderun Sanayi Odası iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik de büyük ilgi gördü. Bu tür etkinlikler, Hatay’daki öğrencilerin eğitim fırsatlarına erişimini artırmak ve farkındalık oluşturmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Admittance Education’in kurucusu Yeşim Erez’e göre, öğrenciler ve aileleri, gelecekteki üniversite sunumları ve gezileri hakkında bilgi sahibi olmak için Admittance Education’ın Instagram kanalını takip edebilirler.

(İlyas Yiğit)