Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cömert: ‘’Tarımsal sıkıntılara son vereceğim’’

İYİ Parti Hatay Büyükşehir

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, tarımsal üretimi artırmak için projelerini anlattı.
İYİ Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Antakya Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek tarımsal üretimi artırma ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara çözüm getirme projelerini anlattı. Ziyarette, tarım arazilerinin korunması, verimliliğin artırılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve hasat döneminde ürünlerin dalında kalmasını önleyecek çalışmaların önemine vurgu yapıldı.  İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Antakya Ticaret Borsası’nı ziyaretinde Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Uğurlu ve Genel Sekreter Metin Kuseyri’ye birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayış temelinde oluşturduğu “Hatay Yeniden” vizyonunu anlattı, tarımsal üretim başlığı özelinde yapacağı çalışmaları öne çıkararak istişarelerde bulundu.

Cömert, tarımsal faaliyetlerin Hatay için önemli olduğunu belirterek, ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı fide ve fidan desteği gibi çiftçilere yönelik desteklerin yanı sıra yenilenebilir enerji üretim tesisleri kurarak elektrik ve sulama maliyetlerini düşüreceğini dile getirdi. Ayrıca, tarıma dayalı sanayiyi desteklemeyi ve sözleşmeli üretim modelini geliştirerek ürünlerin hasat döneminde dalında kalmamasını sağlamayı planladığını açıkladı.
Nusret Cömert, “Hatay Yeniden” vizyonu çerçevesinde, tarımsal üretimdeki sıkıntılara köklü çözümler getireceklerini vurgulayarak, çiftçilerin yaşadığı sorunları dikkate alacaklarını ve ürün planlamasını doğru bir şekilde yapacaklarını ifade etti. Sözleşmeli üretim modelinin geliştirilmesiyle çiftçilerin ürünlerini satma konusundaki sıkıntılarını gidereceklerini belirtti. (Yusuf Cemil Karaçay)