Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lütfü Savaş’tan Öntürk’e Sert Tepki: “Hatay’ı Suriye’ye Benzetmek Neyin Nesi!”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, AKP adayı Mehmet Öntürk’ün Hatay’ı Suriye’ye benzetmesine sert tepki gösterdi. Savaş, “İktidar Partisi adayı Hatay’ımız için, ‘Suriye’ye girmiş gibi hissediyorum’ demiş, üstüne de beni suçlamış. Kendini Suriye’de gibi hissetmesinin müsebbibi kendi hükümeti olduğunu okuyamayan biri, Hatay’ın geleceği ile ilgili ne bir adım atabilir ne de Hatay’ın ufkunu açabilir.” açıklamasını yaptı.

Lütfü Savaş’ın seçim gezi mesajlarından ana başlıklar şöyle:
– Geleceğin yaşanabilir ve modern Hatay’ını inşa etmek için binlerce konutu yapacağımız arsalarımızı belirledik.
– Kütüphaneler; günümüz dünyasında bize her zaman tüm içtenliğiyle kapılarını açan, ruhumuzu besleyen ve zihnimizi canlandıran hazinelerdir. Kütüphane Haftası kutlu olsun.
– Depremin üzerinden 14 ay geçti, Hatay’da hâlâ yıkımlar sürüyor.
– İktidar partisi adayının, TOKİ’nin yapacağı söylenen projeleri bile kendi projesi gibi sunması normal değil. İnancımız tam, Hatay halkı geleceğiyle ilgili umutlarını, doğru adımlarla yönlendirecek vizyona sahiptir.


– Saatin veya havanın önemi yok, geç saatlere kadar bize eşlik eden hemşehrilerimiz garip ve mahzun değil, dik duruşlu, onurlu ve güçlüdür. Güzelburç-Maşuklu mahallesinde bir araya geldiğimiz hemşehrilerime ilgi ve destekleri için çok teşekkürler.
– Serin havada içimizi ısıttın Zülüflühan. Tavrımız net! Duvarlara “Geri Döneceğiz” yazan hemşehrilerimizle de birlikte, dayanışma ile daha sağlam bir şekilde ayağa kalkacağız. Gönlü güzel kardeşlerimize teşekkür ederim.
– Tehditlere boyun eğerek değil, göğüs gererek başaracağız. Hatay halkı garip ve mahzun değildir, dik duruşlu, onurlu ve güçlüdür.” – Adil Yeşildağ